Семейство

7 билки, които помагат при висока температура

Бял равнец и ехинацея

31.01.2014г. / 08 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

По време на настинка и грип се препоръчва пиенето на топли чайове с мед, лимон и канела, консумирането на чесън и инхалациите, които помагат за отпушване на дихателните пътища. Има няколко билки, които не само помагат да засилите имунната система, но и ефективно работят срещу високата температура. Вижте кои са.

Маточина

Маточината може да помогне за лекото намаляване на температурата, а също така помага и в борбата срещу настинките и грипа. Намалява стреса и помага да имате спокоен сън. Когато купувате билки, избирайте такива, които са висококачествени, особено, ако чаят от билки ще се пие от деца. Билките трябва да са наситени с аромати и вкусове. Маточината може да приготвите под формата на топла напитка или като инхалация.

Бял равнец

Това една от най-често използваните билки по време на настинки и грип за намаляване на температурата. Тя стимулира изпотяването, намалява високата температура и помага за премахването на токсините от организма. Направете си чай от билката като я комбинирате с малко количество джинджифил.

Коча билка

Коча трева, известна също като коча билка (дилянка) е друго природно средство за сваляне на температурата. Помага за намаляването на неразположенията в стомаха и осигурява спокоен сън. Може да я приготвите под формата на чай, към който да добавите и малко пресен лимонов сок.

Джинджифил

Коренът от ароматната подправка също спада към семейството на билките, които облекчават високата температура, тъй като стимулира изпотяването. Подобрява периферната кръвна циркулация и може да се комбинира с други полезни билки или да се добавя към супи и ястия.

Свързани статии

Цветове от черен бъз

Цветята на черния бъз бързо елиминират токсините в кръвта, предизвикват изпотяване, помагат за свалянето на високата температура и намаляват възпалението на лигавицата на носа и гърлото. Може да ги приготвяте под формата на чай.

Ехинацея

Тази лековита билка присъства в почти всички комбинирани чайове. Изключително ефикасна е при настинки и грип. Тя има естествени антивирусни, антимикробни свойства, а също така засилва и имунната система. Намалява високата температура, болката и възпалението.

Мента

Ментата намалява високата температура и има и други свойства, които могат да бъдат много полезни. Тя може да лекува стомашно-чревни разстройства, помага за намаляване на тревожността и спомага да имате спокоен сън. Може да я консумирате под формата на чай или да правите инхалации с нея.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Десислава ( преди 10 години )
Моля,при смоменаването на такива билки и всякакви други природни илачи,да уточнявате дали стават и за деца!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар