Семейство

Основни грешки, които жените допускат в една връзка

Сравнявате вашата връзка с тези на вашите приятели и познати

03.07.2014г. / 17 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

В любовта има много радост, разочарования, взаимни компромиси и грешки. В една връзка и двете страни допускат грешки, но дамите са по-склонни да повтарят едни и същи във всяка следваща. Вижте кои са.

Подценявате себе си

Жените, които демонстрират пред партньора си ниско самочувствие и постоянно говорят за слабите си страни, се излагат на риск от това да бъдат манипулирани от половинките си. Мъжете предпочитат партньорка, която е уверена има самочувствие. Несигурността често е причина те да погледнат към друга жена.

Премълчавате проблемите

Проблемите са част от всяка връзка. Често жените премълчават за моментите, в които се чувстват неразбрани. Не са редки и случаите, когато в конфликтна ситуация не отстояват своята позиция, само за да не загубят партньора си.

Забравят, че намирането на точния път на комуникация може да разреши много от проблемите на връзката, а не да ги задълбава.

Опитвате се да промените партньора си

Когато започнем нова връзка, с течение на времето ние променяме някаква част от себе си за добро или лошо. Половинката винаги влияе на нашето мислене, поведение. Но жените смятат, че е необходимо да превъзпитат своите партньори, забравяйки че любовта изисква компромиси.

Всеки има отрицателни черти на характера. И ако в открит разговор не постигнете взаимно съгласие и партньорът ви не върви в положителна посока, ваш остава изборът дали да продължите напред заедно или сами. Но не забравяйте, че хората трудно се променят.

Имате големи романтични очаквания

Това, което ни показват във филмите, четем в книгите, до голяма степен се разминава с действителността. Реалността е различна. Любовта променя нашия реализъм и ние сме склонни да имаме големи очаквания за партньора и връзката ни.

Свързани статии

Никога не очаквайте твърде много в сектора на романтиката от една връзка.

Сравнявате вашата връзка с тези на вашите приятели и познати

Никога не може със сигурност да знаете пред какви проблеми са изправени вашите близки във връзките си. Всяка любовна връзка е различна, хората участващи в нея са различни.

Ето защо е погрешно да сравнявате вашите любовни взаимоотношения с други. Не забравяйте, че понякога хубавата ябълка отвън се оказва гнила отвътре.

Взимате решения вместо него

Постоянното взимане на решения от негово име, налагането на вашето мнение е не само навлизане в личното пространство, но и незачитане на човека като личност. Как бихте се чувствали, ако някой взима решения от ваше име?

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 9 години )
ne sam imala podobni svrah o4akvania , zdravo sam stapila na zemiata i znaia 4e problemite v ejednevieto isikvat kompromisi v li4nite otno6enia
отговор Сигнализирай за неуместен коментар