Семейство

Какво научаваме от несполучливите връзки?

Любовта е като стъкло

10.01.2016г. / 13 45ч.
Михаела Лазарова
Снимки: istock

Снимки: istock

Любовта е прераждане, но и щастие, сълзи, а понякога и един от най-ценните ви уроци в живота. Несполучливите връзки и любови са част от света на любовта. Въпреки че след себе си тези уроци почти винаги носят някакви поражения, от тях можем да научим много. Замислете се...

Ако седнете и опишете всички ваши изводи от предишни връзки, премеждия, спомени, преживявания, нима не бихте събрали материал за цяла книга? Ето какво най-често научаваме от несполучливите ни връзки.

Бракът няма силата да лекува връзка в беда. Ако две личности не могат да изградят една силна връзка преди брака, то не биха могли успешно да играят и най-важното танго в живота.

Любовта е като стъкло и ако връзката ви се „счупи“, то има определени взаимоотношения, които е добре да бъдат оставени, отколкото опитвайки се да съберете парчетата, да се нараните още повече.

Ако на чистото и синьо небе се появи един тъмен облак, то той е само един и вятърът рано или късно ще го издуха. Ето защо, когато във връзката ни се появи такъв тъмен облак, не бива да позволяваме той да помрачи времето вътре в нас. Един любовен провал не бива да ви отказва от вярата в истинската любов.

Страхът от самотата никога не трябва да е причина за оставане в несполучлива връзка. Мнозина излизат от една връзка и веднага влизат в друга, поради страх от самота. Други нямат смелостта да си тръгнат и се обричат на нещастие, защото смятат, че съдбата няма да ги срещне с нов и по-подходящ за тях партньор.

Романтичните мечти могат да бъдат съборени, но винаги можете да се възползвате от руините, за да изградите други добри мечти. Настъпили краят на една връзка, след време ще осъзнаете, че тя наистина е била несполучлива, защото красивите взаимоотношения не се разпадат.

Ако боли, тогава това не е истинска любов. Никой не може да ни убеди, че тормозът, физически или психически, е знак за голяма любов.

Провалената връзка не ви прави неуспешен човек. По-скоро бихте били неуспешни, ако вървите срещу своите желания, потискате вашите чувства и присъствате насила в едни взаимоотношения, които са обречени на неуспех и липса на обич.

Свързани статии

Научете се да бъдете щастливи, дори когато статусът ви е „необвързан“. Не чакайте някой да ви направи щастливи, щастието ви зависи от вас самите. Когато сте в хармония със себе си, ще можете да направите и бъдещия си партньор щастлив.

Онзи момент, в който поради някаква причина сте загубили доверие в половинката си или тя във вас, е онази повратна точка, която обикновено води след себе си разруха във връзката.

Снимки: istock

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
моето име ( преди 8 години )
парадокс-мечтая най накрая да имам една стабилна връзка и някого до себе синай-щастлива се чувствам, когато съм необвързана.идиотско е
отговор Сигнализирай за неуместен коментар