Семейство

Май е време да си тръгна

Ева Кулева очаква вашите въпроси

03.11.2019г. / 07 54ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Започвайки нова връзка, всичко ни изглежда прекрасно. Минава време – седмици, месеци и сякаш магията е изчезнала. Усещаме, че с любимия ни човек сме се отдалечили. Какво да правим? Да останем или да си тръгнем? Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ лайф коуч и мачмейкър Ева Кулева отговаря на въпроса на читателка, която е изправена пред труден избор.

Въпрос: Заедно сме от 2 години. В момента зее огромна яма помежду ни и става все по-голяма. Искам усилията ни да са взаимни, а не виждам нищо насреща, само приказки. Май е дошло време да си тръгна?

Ева Кулева: Преди да вземеш решение да си тръгнеш е добре да имаш усещането, че си направила каквото зависи от теб, за да не изпитваш съмнения след това. Често проблемът е неефективна комуникация, а не липса на желание или съвместимост между партньорите. Наша отговорност е да сме наясно от какво точно имаме нужда в една връзка и да го изкажем по разбираем за партньора ни начин. И, разбира се, с любов, а не с гняв. Като молба, а не като изискване или обвинение.

Когато си изясниш какво точно искаш, го сподели с партньора си с максимална конкретика, за да знае той какво би могъл да направи, ако иска. Например, много хора казват нещо от сорта на „Имам нужда от повече уважение и подкрепа.“ Това не е ясно послание. Какво означава за теб повече уважение и подкрепа? С какви конкретни действия имаш нужда да бъдат проявени?

По-ясно и изпълнимо е „Имам нужда да обсъждаш с мен важни решения, които касаят и двамата“ или „Имам нужда от помощ с домакинската работа, хайде да обсъдим как да я разпределим“.

Свързани статии

След като и двамата партньори споделят от какво имат нужда и какви конкретни мерки предлагат за подобряване на взаимоотношенията, започват преговори за достигане до решения, които удовлетворяват и двамата. Като за всяко уговорено действие се уговаря и срок за неговото изпълнение.

За още по-добри резултати, препоръчвам, преди да споделиш от какво имаш нужда, да споделиш какво цениш у партньора си и за какво си му благодарна.

Ако и това не доведе до положителна промяна, „май е дошло време да си тръгнеш“.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmaking

0889 237 207

http://rarerelationships.eu/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
.... ( преди 4 години )
da, trugnala sum si otdavna ot mnogo mesta i hora
отговор Сигнализирай за неуместен коментар