Семейство

6 грешки по време на спор, които влошават ситуацията

Решавате повече от един проблем наведнъж

16.04.2021г. / 09 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка:istock

Снимка:istock

Знаете ли, че дори и най-щастливите двойки спорят? Споровете могат да бъдат „полезни“ до някаква степен за връзката, но понякога те светкавично се превръщат в голяма караница. А тя води след себе си поредица от грешки в поведението на партньорите. Вижте едни от най-честите.

Използване на жестове, с които отхвърляте партньора си

По време на конфликт често езикът на нашето тяло показва защитна реакция. Кръстосване на ръцете пред гърдите, показване на жестове с ръце, които изразяват презрение и гняв. Сочене с пръст, завъртане на очите, сякаш се присмиваме на думите на партньора си, леко подсмихване.

5 начина да поправите „счупената“ си връзка

Решавате повече от един проблем наведнъж

Това е често срещана грешка, когато двама партньори попаднат в конфликтна ситуация. В спора започвате да вмъквате и други теми, стари грешки. За жалост подобно поведение насажда повече напрежение и в резултат може да не разрешите нито един проблем.

10 тайни на двойките, които остаряват заедно

Пълно игнориране на партньора

Колко пъти ви се е случвало, докато се карате с любимия човек да спрете да му отговаряте, да игнорирате присъствието му с часове, дни или обратното? Когато единият от двамата или двамата партньори постъпват по този начин, вероятно искат да избегнат конфликта, да „накажат“ другия. За жалост мълчанието не разрешава проблема, а само добрата комуникация.

Червените флагчета в любовта, за които мъжете следят

Заплахи свързани с връзката

Още една грешка, която излага на риск взаимоотношенията. Когато единият партньор започне да обвинява другия неоснователно, карайки го да се чувства виновен, че иска да сподели своите възгледи, нужди, притеснения. Например, когато той очевидно комуникира с някого в социалните мрежи, доста често, необичайно за него и вие го заподозрете във флирт, изневяра. Тогава той започва да ви обвинява, че не може да бъде във връзка с вас, че си внушавате… Но дали е така? В резултат, повече няма да си позволите да изказвате мнение, от страх да не бъдете изоставени.

Свързани статии

Не се изслушвате

В моментите, в които се караме с половинката си, изпитваме гняв към нея. Всичко, което казва, прави, ни дразни. Тогава започваме да прекъсваме, показваме нежелание да чуем аргументите, надвикваме се. Може и ние да сме тези, които не искат да бъдат чути. Прекъсването и неизслушването, винаги вредят на любовта. В повечето случаи слушаме, за да отговорим, но и за да вникнем в дълбочина за някои неща.

5-те най-неромантични зодии

Грешно място и начин за спорене

Една от най-честите грешки, които допускат партньорите когато имат разминавания в гледните точки е да започнат спор в работата (ако работят заедно), пред роднини, приятели, децата, на обществени места пред непознати. Да се карат със съобщения или да изясняват проблеми по телефона, но не и на живо.

Снимка: iStock

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )