Интимно

5 начина да поправите "счупената" си връзка

Има надежда за отношенията, стига да има желание за това

24.08.2019г. / 14 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 

Пълно щастие е трудно да съществува за по-дълго от няколко мига. Всеки, който е бил поне веднъж във връзка, знае добре това. Лесно е да се нараните взаимно, трудно е да поправите раните, които сте си нанесли. Така се разпадат връзки, които са имали бъдеще. Ако искате да запазите вашата, но сте я довели до болезнена крехкост, вижте как можете да я „поправите“ отново. 

6 признака, че се държите наставнически във връзката>>>

Превърнете негативната енергия в нещо, което обичате

Животът се крепи от щастливите моменти, от нещата, които обичаме да правим и които ни карат да се усмихваме. Ако и двамата имате някаква страст, която споделяте, опитайте да наблегнете на нея. Правете заедно неща, които ви правят щастливи и които ви карат да се смеете. Когато усетите, че се надига вълна от негативна енергия, побързайте да я насочите към приятно занимание, за да потушите пожара. 

Поемайте отговорност за действията си, а не обвинявайте партньора си

Много често хората са склонни да прехвърлят вината за несполуките и неуспехите си на най-близките си хора, в случая на партньора. Ако го правите системно, това ще влоши сериозно връзката ви и ще нарани дълбоко отношенията ви. Научете се да поемате отговорност за грешките си и да сте по-самокритични. Избягвайте нападките и осъдителното отношение към половинката ви, а се вглеждайте повече в себе си. 

10 признака, че имате връзка с неподходящ човек>>>

Изградете базисно ниво на доверие 

Малко двойки могат да се похвалят с пълно доверие помежду си. Човек никога не знае как ще го изненада партньорът му. Но за запазване на отношенията във връзката, а и за поправянето ѝ е необходимо да си вярвате повече. Доверието е показател за уважение. 

Свързани статии

Не се връщайте към проблеми от миналото 

Често, когато двама души се карат, съзнателно или не включват в конфликта и неща от миналото, които не могат да забравят. Ако наистина искате да поправите счупената си връзка, опитайте се да се въздържате от такива напомняния, защото са токсични и внасят още повече напрежение в и без това изострени ситуации, каквито са скандалите. 

6 признака, че сте изгубили връзка с партньора си>>>

Не ескалирайте конфликта 

При спор или по-разгорещен конфликт обикновено всеки иска да „спечели“. Това са и моментите, в които партньорите се нараняват най-много. За да спрете влошаването на отношенията си и да ги поправите, опитайте се точно в тези моменти вместо да ескалирате конфликта, да спрете и да го потушите. Това ще помогне за овладяването на ситуацията. 

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 4 години )
v li4en plan niamam s4upena vruzka s golemia bliznak . dala sum vsi4ko ot sebe si . sega e negov red ,za hora s koito sum se razdelila ne komentiram izob6to !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време