Семейство

Фази, които определят колко ще продължи бракът

Усещане за привличане

24.05.2021г. / 06 26ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стабилният и щастлив брак не е даденост. Той е резултат от всекидневни усилия от страна и на двамата партньори. Някои бракове не продължават дълго. Но има определени фази, които ако партньорите успеят да овладеят, биха могли да имат щастливо и дълго бъдеще заедно. Ето кои са.

Преминаване през критика

Критиката се приема трудно, особено ако е от любим човек и когато не е поднесена подходящо. Тогава тя може да се превърне в сериозен проблем за взаимоотношенията. Когато в критиката се използват думи като „ти винаги“ или „ти никога“, тогава единият партньор се опитва да каже на другия, че нещо не е наред с него. Тогава другият съвсем естествено започва да се защитава. Следва размяна на директни атаки и неразрешаване на проблемите. Затова е важно да умеете да спорите. Успеете ли, бракът ви може да има дългогодишни перспективи.

5 коварни навика, които развалят връзките

Издигането на стена

Може би няма любовна връзка, която да не преминава през онзи етап, в който единият партньор, най-често мъжът, поставя преграда по отношение на обсъждане или разрешаване на даден проблем. Изглежда, че сякаш не му пука, нали? Според американския психолог Джон Готман, 80% от мъжете са такива. Специалистът смята, че ако жената успее да разпознава признаците, когато съпругът ѝ е емоционално претоварен и да не оказва натиск, проблемът може да бъде разрешен. Като цяло, важните въпроси е добре да се обсъждат, когато не сте уморени, ядосани, няма други хора край вас.

Как се усеща истинската любов?

Усещане за привличане

Привличането е нормално усещане и не означава непременно, че би довело до изневяра. Важно е обаче да не се отделяме от партньора си, само защото в този етап сме объркани от влечение към някого. Животът постоянно ще ни изправя пред изкушения, но не бива да забравяме, че доверието е едно от най-ценните неща във връзката.

Свързани статии

Ситуация на напрежение

Всеки брак преминава през редица такива. Напрежение в работата, финансови проблеми, ангажименти с децата и т. н. Двамата партньори са уморени, напрегнати, понякога им идва да се откажат от всичко. Не забравяйте, че тези етапи са временни и ако успеете да се подкрепяте и в най-трудните мигове, а не само да споделяте щастливите, то тогава бракът се укрепва, става устойчив.

10 признака, че бракът ви все още може да бъде спасен

Приемане и прошка

Това е много важен етап за брака, в който сме готови да проявим разбиране един към друг, да осъзнаем грешките си и да не ги повтаряме, да си простим. Успяваме да овладяваме негативните емоции, бракът излиза на ново стабилно ниво.

Коментирай
Свободно време