Семейство

10 начина да намалим гнева

За повече щастие

30.03.2022г. / 14 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стресът, стресовите ситуации никога не са лесни за преодоляване. Понякога, когато сме уморени, гладни, денят не ни е почнал както ни се е искало или сме в месечен цикъл, ние сме в пъти по-раздразнителни. Малко ни трябва, за да се събуди гневът в нас, за който знаем, че вреди много на здравето ни. Но има определени стъпки, които могат да ни помогнат да контролираме гнева.

Ето 10 от тях.

1. Мислете, преди да говорите. Най-лесно е да кажете нещо обидно, за което по-късно ще съжалявате. Вече ще сте нанесли щетите, а освен това обидата може да задълбочи проблема и да влоши още повече ситуацията ви.

Как гневът вреди на здравето ни?

2. Изразете разочарованието си, след като се успокоите. По този начин ще успеете да изразите това, което ви дразни по разумен начин и увеличавате шансовете си другата страна да ви чуе и да не намали уважението си към вас.

3. Не бързайте да взимате решения, докато не се успокоите. Гневът е лош съветник. Ако се чувствате претоварени, не позволявайте на това състояние на ума да ви изведе в грешната посока. Опитайте се да мислите рационално и да намерите решения на проблемите ви.

7 неща, които да правите всяка сутрин за един хубав ден

4. Не задържайте злобата в себе си. Да простите на някого, дори без да му казвате, човек който ви е наранил и който не харесвате, ще разтовари вашата душа от тежестта.

5. Опитайте се да погледнете на нещата с малко хумор. Когато сме гневни, хуморът смекчава нивата на стрес и ни помага да подходим по-ефективно към разрешаването на проблемите ни.

6. Практикувайте техники за релаксация, като дълбокото дишане, слушането на релаксираща музика, повтарянето на успокояващи думи. Всичко това може да ви помогне да намалите гнева.

4 типа личности, склонни да преяждат

7. Не се срамувайте да поискате помощ, когато не можете да се справите с определена ситуация и това повишава нивата ви на стрес.

8. Отпуснете мускулите. Нещо, което може да ви помогне да снемете напрежението от вас е масажът. Може да посетите масаж, да ползвате масажор, ако имате такъв, да помолите колега, приятел, близък леко да размачка гърба ви или вие с помощта на пръстите на ръцете леко да масажирате областта на слепоочията.

Неща, които тровят живота ви

9. Споделете с приятел, близък. Споделянето също може да ви помогне да се успокоите.

10. Представете си, че пред вас има знак „Стоп“, който ви напомня, че не бива да се ядосвате, защото това не ви помага.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
2 rate up comment 1 rate down comment
,,,, ( преди 2 години )
niama kak da preglutne6 4e te praviat na glupak i licemerno ti se podmazvat.....otdavna ne viarvam na ubejdeniata 4e gneva e lo6 suvetnik
отговор Сигнализирай за неуместен коментар