Семейство

Усещам го, че ме харесва, но не предприема нищо. Защо?

Въпрос в рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“

15.02.2023г. / 11 20ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Рубриката на Az-jenata.bg „Вашият въпрос – нашият съвет“ ви дава възможност да отправите въпрос, който ви терзае, на имейл info@az-jenata.bg, а психолог Петя Георгиева ще ви отговори.

Днес публикуваме читателски въпрос, като името на автора ще запазим в анонимност. Под въпроса публикуваме отговора на психолог Петя Георгиева.

Въпрос: Здравейте, искам да попитам нещо и да разкажа. Декември бях на банкет, танцувахме много хора на дансинга, забелязах колега инженер да се върти и да танцува около мен, не ме закачи, тръгнах си, и отдалече се погледнахме. След банкета се засичаме на работа, леко ме закачаше и ме гледаше скришом, заговаряше ме за глупости, но по работа, и така всеки път когато се засечем личи си, че ме харесва, усеща се, но не предприема нищо. Защо?

Един път е усмихнат, друг път се държи нормално, ако си кажем 2-3 приказки и това е. Защо така се получава, предполагам вижда, че и аз имам интерес, доколкото знам е необвързан?

Трябва ли аз нещо да направя, желание ли няма, не знам, или чака аз нещо да направя, което не е в мой стил?

Отговор: Здравейте,

Свързани статии

Благодаря за споделянето и въпроса! Много е вероятно този мъж да е по-срамежлив, затворен и поради това да не се осмелява да направи първата крачка. Също така, много е вероятно да не е сигурен дали и вие го харесвате. За съжаление обаче, за момента ние можем само да гадаем и да предполагаме каква е действителността. Тъй като споделяте, че не е във ваш стил да правите първата крачка, предлагам два варианта:

1. Започвате ясно да му показвате с поведението си, че проявявате интерес към него (с жестове, поглед, внимание, разговори и др.) с надеждата той да забележи и да разгадае сигналите, след което да направи първата крачка (ако има интерес).

2. Обмисляте все пак варианта да преодолеете принципа си и вие да опитате да инициирате разговор/среща, въпреки че не е във ваш стил.

Все пак, който и вариант да изберете, запомнете – най-важна е крайната цел, а именно да разберете истината, успех и късмет!

***

За Петя Георгиева

Петя Георгиева е психолог, семеен и брачен консултант. За себе си споделя, че е посветена да служи на хора, които изпитват болка и проблеми в отношенията си, искат да са по-удовлетворени, по-щастливи, уверени и целеустремени.

В рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“, психолог Петя Георгиева отговаря на читателски въпроси, които може да ни изпращате на редакционен имейл: info@az-jenata.bg.

 

Коментирай
Свободно време