Семейство

Той не иска да се разведе с жена си, но иска и да е с мен. Какво да правя?

Въпрос в рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“

29.03.2023г. / 10 02ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Рубриката на Az-jenata.bg „Вашият въпрос – нашият съвет“ ви дава възможност да отправите въпрос, който ви терзае, на имейл info@az-jenata.bg, а психолог Петя Георгиева ще ви отговори.

Днес публикуваме читателски въпрос, като името на автора ще запазим в анонимност. Под въпроса публикуваме отговора на психолог Петя Георгиева.

Въпрос:

Здравейте, от почти година се виждам с едно момче, с което се разбираме добре, но само дотук. Започнахме по много странен начин връзката и незнайно как мина година. Той е разделен от жената, с която имат деца, от 5 години, но не и официално разведен.

По време на празниците винаги отделя време за жената с претекст, че това го прави заради децата. Когато се повдигне въпросът, той отговаря, че това са само документи и желание да е с децата, и няма намерение да се занимава с развод, но на мен започна все повече да ми пречи и да си задавам въпроса има ли бъдеще по такъв начин?

Отговор:

Здравейте, задавате много добър въпрос, благодаря за споделянето!

Бих искала да започна най-напред с това, че е напълно нормално в този период и при тези обстоятелства да започнете да си задавате въпроса за вашето съвместно бъдеще! Ако вие лично се чувствате добре в тази позиция, в този момент и в тези отношения – то тогава можете да продължите по същия начин, но ако не се чувствате добре и това започва да ви пречи (което е напълно разбираемо) то тогава препоръчвам следното:

1. Първо лично за себе си да изясните и решите още колко време бихте могла да изчакате и да стоите в тази ситуация;

2. След като изясните това със себе си, можете да проведете откровен и спокоен разговор, в който да наблегнете на това, че държите много на него и на тези отношения и поставяте вашите граници и условия, при които сте готова да продължите тези отношения;

3. Можете да го попитате какво го спира да се разведе (освен децата)?

4. Договаряте се за определен срок, в който той (ако желае, разбира се) би направил необходимото. А ако не желае или не спази този срок, то тогава отговорът е ясен.

Поздрави и успех,
Петя

* * *

За Петя Георгиева

Петя Георгиева е психолог, семеен и брачен консултант. За себе си споделя, че е посветена да служи на хора, които изпитват болка и проблеми в отношенията си, искат да са по-удовлетворени, по-щастливи, уверени и целеустремени.

В рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“, психолог Петя Георгиева отговаря на читателски въпроси, които може да ни изпращате на редакционен имейл: info@az-jenata.bg.

***

Още от рубриката:

Съпругът ми е добър човек, но се влюбих в друг. Какво да правя?

Усещам го, че ме харесва, но не предприема нищо. Защо?

Защо той ме крие от семейството си?

Вече нямам сексуално влечение към него. Какво да правя?

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 11 месеца )
Близост, доверие и загриженост си остават при всички обстоятелства. Ако сте обичани, не се съревновавайте. Обсъдете заедно важните за вас неща. Не съжалявайте. Не губете време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар