![2 патладжана
За дресинга:
няколко стръка копър, магданоз, целина
4 скилидки чесън
1 люта чушка
1/2 чаена лъжичка сол
оцет, олио](/media/files/resized/article/654x358/b6b/bdf0b960112f6c99037b85c3f78a0b6b-aeb06b2bad3af7af4172e7eccc205d4a.jpg)
120 мин.
-
Порции: 3
Обелете патладжаните и ги нарежете на кубчета. Посолете ги и ги оставете за 30 минути, за да се махне горчилката. След това ги изплакнете и ги сложете да се варят. След завирането на водата изчакайте 5 минути, извадете ги от тенджерата и ги оставете да се охладят.
Направете дресинга като в кухненски блендер смелите копъра, магданоза, целината, чушката и чесъна. Прехвърлете го в купичка и сложете останалите съставки. Прехвърлете патладжаните в буркани и прибавете дресинга.
След час-два може да ги консумирате. Съхранявайте бурканите в хладилник, за не повече от седмица.
Снимка: iStock
Вижте още: