Затоплете млякото и разтворете маята. Изсипете го в купа и към него добавете яйцето, солта, захарта, канелата, маслото. Разбъркайте добре и постепенно прибавяйте брашното. След като се оформи меко тесто за месене, сложете на плота за месене малко брашно и започнете да месите. Изсипете на плота сушените плодове и ги размесете с тестото.

Месете около 10 минути. Намажете една голяма купа с малко масло и поставете тестото в нея. Покрийте го с кърпа и оставете да втасва за около час. След като тестото е втасало, разточете го леко. Разточете марципан и го поставете в средата на тестото. Затворете краищата и го обърнете надолу, така че да не се развият.

Покрийте отново с кърпа и оставете да втаса още 40 минути. Пече се в предварително загрята фурна, върху хартия за печене на 180 градуса за 10 минути, след което трябва да намалите фурната на 150 градуса. Печете до готовност. След като щоленът се изпече, пригответе горещо масло. Намазвате щолена и поръсвате с пудра захар. След това отново мажете с масло и поръсвате с пудра захар. Най-накрая завършете само с поръсване на пудра захар.

Опитайте още:

Снимка: Reuters