Какво те мъчи в любовта?

Нямам връзка от доста време

Ева Кулева ви съветва за любовта

04.11.2016г. / 13 21ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ съветът на Ева Кулева е към читателка, която предпочита безопасността пред това да изживее щастлива връзка.

Въпрос: Нямам връзка от доста време. Понякога харесвам някой мъж и разбира се бих искала връзка. Обаче колкото повече минава времето, толкова повече се чувствам добре сама със себе си. При мисълта, че мога да се съмнявам в някого дали ме мами, да се разочаровам от някого и като чета историите на хората, си казвам „О, по-добре сама, отколкото да преминавам през това.“ Нормални ли са тези усещания и мисли? Егоизмът надделява ли над желанието за връзка, или?

Ева Кулева: Благодаря ти за искреното споделяне и за въпроса. Сигурна съм, че подобни мисли минават през главата на много хора. Радвам се, че се чувстваш добре със себе си. Това е прекрасно и е задължително условие за създаване на пълноценна връзка с друг човек. Малка част от хората, които познавам и клиентите, с които работя, могат да се похвалят, че се чувстват добре сами.

Притесняват ме мислите ти, че бъдещият ти партньор ще те мами и разочарова. Докато имаш подобни очаквания и страхове, ще привличаш мъже, които най-вероятно ще те мамят и разочароват.

Предлагам ти да смениш фокуса си от истории на хора с подобни проблеми към истории на хора с успешни и щастливи връзки. Когато повярваш, че двама души могат да бъдат щастливи заедно дълги години, да си бъдат верни и да бъдат честни един към друг, тогава ще можеш и ти да създадеш такава връзка.

За да помогна на хора с негативна нагласа като твоята, събирам истории на щастливи двойки, които са били заедно повече от 5 години и продължават да искат да са заедно. Историите са на двойки, които познавам лично, придружени са със снимки и са много вдъхновяващи! Можеш да ги прочетеш тук.

Не мисля, че става дума за егоизъм, а по-скоро за страх. Страхуваш се да не се повторят болезнени преживявания от твоето минало или от миналото и настоящето на хора около теб.

В такива ситуации препоръчвам на моите клиенти следното упражнение:

♥ Направи списък с всички щастливи двойки, които познаваш лично или за които си чела/гледала материали по медиите. Обогатявай списъка си с нови двойки.

♥ Обръщай внимание на двойките, които се държат за ръце, целуват се, държат се мило един към друг на публични места. Те са навсякъде около нас. Стига да имаш очи да ги видиш.

Така, с положителен фокус, постепенно ще промениш нагласата си и ще повярваш отново в любовта. Аз самата дълги години не вярвах в щастливите дългосрочни отношения. Навсякъде около мен виждах нещастни двойки, включително моите родители.

Но със съзнателна и упорита работа, промених нагласата си и сега около мен е пълно с щастливи двойки.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Spectator ( преди 7 години )
Понякога жени като тази която се оплаква от липса на връзка не са решили точно каква връзка или отношения искат да имат с мъж. Отделно ,че повечето български жени за силно зависими от хороскопите и зодиакална съвместимост - това води до объркване и доста дълги периоди на самота и липса на просветление
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 1 rate down comment
до съветничката ( преди 7 години )
Когато на нещо ЕДИН човек може да направи списък, значи това нещо е в много ограничено количество. В този сайт обичате да публикувате писания за зодиите. Но досега не смеете да напишете, че контактите, бракът, търговията и лъжата са на едно място . На едно място, друго, са също сексът и лакомията. Така че най-добре си контактуват разбирате кои.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар