Знаете ли, че...?

Любопитни факти за бебетата, родени през октомври

Какви качества притежават тези личности по-нататък в живота си?

17.10.2019г. / 14 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бебетата, родени през октомври, порастват като възхитителни и интересни личности. Те са надарени с много разностранни таланти, заради които се изявяват успешно в почти всяка област, в която работят или творят.

С какво се отличават като личности родените през този обагрен в есенни цветове месец?

Те са най-атлетичните бебета

Бебетата, които са родени през октомври, са изключително енергични, атлетични и успешни в спортовете. Родените през октомври бебета са поели възможно най-големи дози витамин D по време на бременността на майките си, протекла през летните месеци, заради което имат здрави кости, стави, мускули.

Любопитни факти за бебетата, родени през юли

Те са родени в месец, в който са се случили много неща за първи път

Октомври е специален месец, що се отнася до иновации и неща, които са революционни за света. През октомври 1896 година е създадена първата пощенска служба. През октомври 1916 година е отворена първата клиника за контрол на раждаемостта в САЩ. През октомври 1960 година пък е потвърдено действието на първото противозачатъчно хапче в света. През 1947 година се излъчва първото телевизионно обръщение от страна на американския президент Хари Труман.

Тяхното рождено цвете е невен

Невенът има доказани здравословни ползи, които са още по-изявени при родените през октомври бебета. Можете да използвате екстракти от невен за успокояване на кожни проблеми, ухапвания от насекоми, изгаряния, наранявания.

Те са романтични

Родените през октомври бебета порастват като чувствителни и романтични личности. Те са чаровни и привличащи вниманието и одобрението на другите. Управлявани от Венера, те са обичащи живота, грижещи се за любимите си хора и природни миротворци.

Любопитни факти за бебетата, родени през март

Те имат бизнес нюх

Бебетата, родени през този месец, са склонни да развият търговски или бизнес нюх, тъй като имат вроден талант към иновациите, управлението, откриването на нови ниши, на които все още никой не е стъпил.

Свързани статии

Късметлийските им камъни са опал и турмалин

Легендите разказват, че ако сте родени през октомври и носите опал, вие сте в безопасност. Суеверията казват, че опалите са изключително силни и опасни камъни, заради което не трябва да се носят от хора, които не са покровителствани от тях. Ако обаче са, те ще имат огромни успехи в живота си.

Тези бебета живеят дълго

Според изследване, цитирано от Business Insider, бебетата, родени през есента имат по-дълъг живот. Учените отдават това на здравословните нива на слънчева светлина през лятото по време на бременността, както и пресните плодове и зеленчуци, които жените консумират през тези месеци. Всичко това оказва благотворно влияние върху развитието и живота на бебетата по-нататък като възрастни.

Любопитни факти за бебетата, родени през август

Известни личности, родени през октомври:

  • Мат Деймън (8 октомври)
  • Райън Рейнолдс (23 октомври)
  • Джулия Робъртс (28 октомври)
  • Саймън Коуел (7 октомври)
  • Джули Андрюс (1 октомври)
  • Ким Кардашян (21 октомври)
  • Махатма Ганди (2 октомври)
  • Еминем (17 октомври)
  • Джон Ленън (9 октомври)
Коментирай