Всичко за зодиите

Тъмната страна на Козирога

10 негативни черти от характера на тази зодия

31.08.2018г. / 12 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Козирогът е една от най-трудните за разгадаване зодии. Той е странен в очите на повечето хора. Носи маска на сериозен и корав човек и именно като такъв го възприемат онези, които не са заслужили предаността и одобрението му. Веднъж, щом това се случи, Козирогът се отдава напълно и е готов да скочи в огъня както за семейството и приятелите си, така и за интимния си партньор. 

Както всяка зодия обаче, Козирогът има своите тъмни страни. Те не са никак малко. Понякога дори могат да ви се сторят наистина злокобни, ако попаднете под огнения обстрел на гнева на Козирога. 

Кои са негативите черти от характера на тази зодия?

Тъмната страна на Близнаците

1. Той може да ви е най-добър приятел или най-голям враг.

Козирозите действат на принципа „живот или смърт“, „черно или бяло“, „любов или война“. Те са хора на крайностите и това често им пречи. Действат емоционално, въпреки че размишляват и анализират ситуациите и хората в най-големи подробности. 

Най-честата им грешка е, че се хвърлят във взаимоотношенията с хората прекалено емоционално. Влагат много енергия и са готови на всичко, за да създадат пълноценни социални връзки. Когато не срещнат същото от околните, страдат и това ги озлобява. 

2. Злопаметни са.

Ако сте направили огромната грешка да не оправдаете доверието и отдадеността на Козирога, той ще се постарае да ви го напомня много дълго след това. Във всеки удобен момент ще ви бъде припомнено колко не сте били прави в дадената ситуация и то по начин, който да ви жегне право в сърцето. 

3. Прекалено педантични са.

Тази черта на Козирозите може да влуди хората около тях. Те имат склонността да премислят всичко предварително, да търсят най-лесните и ползотворни пътища за постигането на цели и най-лошото е, че ги налагат на другите, смятайки, че са безапелационно прави. 

Тъмната страна на Телеца

4. Те знаят всичко.

Вероятно почти всеки има в обкръжението си поне един Козирог и затова знае, че те имат мнение по всеки въпрос. Трудно е да ги разубедите, освен ако те самите не се убедят в противно на тяхното мнение. Някои Козирози си го признават, други обаче не, особено онези с асцендент Козирог. Твърдоглавието на тази зодия е пословично и се конкурира с това на Овена и Телеца. 

5. Винаги са прави.

Каквото и да правите, не можете да убедите един Козирог, че не е прав, освен ако той не го пожелае. Теориите и възгледите им винаги са подплатени с аргументи, което прави споровете с тях доста трудно. 

Коментирай