Всичко за зодиите

Ретрограден Меркурий във Водолей на 14 януари – да се погрижим за себе си

Очаква ни мощна енергия

14.01.2022г. / 12 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

През 2022 година Меркурий ще бъде цели 4 пъти ретрограден. Първата му такава фаза ще започне на 14 януари в знака на Водолей. Ретроградността му ще продължи до 27 февруари. Меркурий управлява ума и комуникацията ни и винаги, когато влезе в ретроградна фаза, ни дава възможност да оценим мислите си, както и емоционалното си здраве. Меркурий също управлява договорките, така че може да се окаже, че трябва да коригираме обещанията и ангажиментите, които сме поели.

Женски хороскоп за 2022 година

Преди векове, когато астрологията била още древна, астролозите смятали, че ретроградността на планетата ни кани да обърнем внимание на някои прозрения. По време на ретрограден Меркурий във Водолей, отново ще си припомним, че комуникацията е важна и вероятно ще трябва да коригираме начина си на общуване.

Като цяло, периодът е подходящ върху това да помислим как комуникираме с всичко край нас, както и как всички и всичко комуникира с нас. Вселената винаги ни изпраща знаци, за които трябва да внимаваме.

3 зодии ще имат повече пари през 2022

Част от това да бъдеш добър комуникатор е да се научиш как да слушаш. Това е време, в което можем да се свържем с интуицията си, подсъзнанието си, да се фокусираме върху своите мечти, да променим начина си на мислене по някои въпроси. Мислите ни имат голяма сила. От нас зависи дали ще се настроим да мислим в посока напред или назад.

В периода 27 януари до 3 февруари, Меркурий ще се движи в знака на Козирог и фокусът ни ще се измести леко. Ще отдаваме значение на нашите ангажименти и договорите, които сме сключили.

Талисмани за късмет за 2022 за всяка зодия

Какви ангажименти искате да поемете към себе си? Какви „договори“ или споразумения вече не ви служат? Всички тези въпроси могат да възникнат докато планетата преминава през Козирог. Ретрограден Меркурий в земните знаци, какъвто е Козирогът е свързан с това да се научим как да преговаряме, какво да променим и как да действаме.

Но не бива да забравяме, че до 29 януари Венера също е ретроградна. Според астрологията, когато една планета е по-близо до Слънцето, ние усещаме по-силно нейната ретроградна енергия. Това означава, че ще усетим енергията и на Венера и на Меркурий.

Възможно е някои хора да са по-уморени, да не са във възторг от началото на новата година. Вместо да се борим срещу тази енергия, по-добре е да се фокусираме върху собствения си комфорт, да помислим върху нови цели.

Снимка: iStock

Коментирай