Настържете тиквичките на едрото ренде, без да ги белите и ги оставете да се отцедят добре в цедка. Загрейте ½ от маслото в тиган и задушете нарязаните на ситно чесън и лук. Добавете тиквичките и оставете докато омекнат. Овкусете със сол, черен пипер и босилек. Отстранете плънката от котлона и оставете да изстине напълно.

В отделна купа натрошете сиренето, заедно с двете разбити яйца и нарязания на ситно магданоз. Разбъркайте добре и добавете при изстиналите вече тиквички. Точените кори се намазват две по две с останалата част от маслото.

В единият край се слага от плънката и се навива на руло, което се увива на охлюв и се слага в средата на намаслена тавичка. По същият начин се правят рула и от другите кори, като всяко следващо руло се увива около предишното.

Намажете баницата със зехтин и сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете около 30-35 минути. 

  • Може вместо краве сирене да използвате синьо сирене.
  • Ако сте фенове на месото, към тази баница, без проблем може да добавите нарязани на кубчета пилешки филенца.
  • След като извадите баницата от фурната, задължително поръсете с вода и завийте с кърпа. Така гарантирано ще имате свежа и пухкава баница.
  • Не е проблем към плънката да добавите и един настърган морков. 

Снимка: Анатолий Попов