Рецепти

Пилешки филенца, мариновани с чесън и соев сос

Ароматни и хрупкави

16.09.2016г. / 17 20ч.
Аз жената
200 г пилешки филенца нарязани на средно тънки ивици
4 скилидки пресован чесън 
2 с.л. соев сос 
2 с.л. горчица
1/2 ч.ч. сок от лимон 
черен пипер на вкус
галета

200 г пилешки филенца нарязани на средно тънки ивици 4 скилидки пресован чесън 2 с.л. соев сос 2 с.л. горчица 1/2 ч.ч. сок от лимон черен пипер на вкус галета

Най-напред мариновайте пилешкото месо за около един час. За да приготвите маринатата, в голяма купа комбинирайте соевия сос, горчицата и сока от лимон. След като месото се е мариновало трябва да го намажете със стритият чесън и да го оставите за още 30 минути.

В голяма чиния комбинирайте галетата с черния пипер. Оваляйте пилешкото филе и го изпържете в силно нагорещена мазнина. Отцедете върху домакинска хартия преди да сервирате.

Снимка: Анатолий Попов

 

    Сервирайте чесновите пилешки филенца с чеснов сос. За да го приготвите, счукайте една скилидка чесън със сол и я добавете към 2 к. ч. кисело мляко и 1 к. ч. майонеза.

     

     

Опитайте още:

Коментирай