Пилешка каша

Вкусна

13.01.2017г. / 10 00ч.
Аз жената
500 г бяло пилешко месо
3 с.л. брашно
3 скилидки чесън
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. пилешки бульон
черен пипер на вкус
50 мл олио
сол и суха чубрица на вкус

500 г бяло пилешко месо 3 с.л. брашно 3 скилидки чесън 1 ч.ч. прясно мляко 1 ч.ч. пилешки бульон черен пипер на вкус 50 мл олио сол и суха чубрица на вкус

Пилешките гърди се сваряват в леко подсолена вода. След като месото е сварено може да го извадите от бульона и да го оставите да изстине. Нарежете го на кубчета или го накъсайте.

В тенджера загрейте мазнината и запържете брашното до златисто. Бъркайте непрекъснато и добавете бульона и млякото. След това сложете месото и подправките. Докато кашата ври отново бъркайте, за да може да се сгъсти. След 10-15 минути може да сервирате.

Снимка: Анатолий Попов

Опитайте още:

Коментирай