Меню

Италиански бадемови сладки

14 декември 2025 | 07:00 | Михаела Лазарова
4 от 10 гласа
лесно
Добави в любими
Италиански бадемови сладки
110 мин.

  • Порции: 15-20

Обичате ли домашно приготвени сладки? Споделяме с вас една уханна рецепта за италиански бадемови сладки, които да си приготвите. 

Продукти
Приготвяне
  1. Ако ще ползвате сурови бадеми с обелка, сложете ги за  няколко минути във вряща вода, за да можете после лесно да им отделите люспите. 
  2. След това ги подсушете много добре, преди да ги смелите. 
  3. Сложете в кухненски робот бадемовото брашно/бадемите заедно със захарта. 
  4. Смелете ги много добре, много фино. 
  5. Прехвърлете сместа в купа. 
  6. Добавете към нея останалите съставки. 
  7. Трябва да се получи хубаво лепкаво тесто. 
  8. Прехвърлете го в сладкарски пош. 
  9. В тава за печене върху хартия за печене оформете сладки. 
  10. Върху всяка сложете по едно бадемче за украса.
  11. Покрийте тавата със свежо фолио и я сложете в хладилник за поне 1 час. 
  12. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12-15 минути. 
  13. Хапвайте, след като са напълно изстинали. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай