RSS

Грижа за кожата след грима - съветите на професионалисти

За красива и здрава кожа

10.09.2019г. / 15 26ч.
Михаела Лазарова
Грижа за кожата след грима - съветите на професионалисти

Почти всички съвременни жени използват декоративна козметика, но не всички знаят как правилно да я премахнат и как да се погрижат за кожата на лицето след това. В следващите редове ще прочетете препоръките на професионалисти за това как да се погрижите за красотата си.

Как да отстраним грима?

За да отмиете декоративната козметика и да не навредите на кожата, използвайте памучен тампон с мицеларна вода. Особено внимание трябва да се обърне на очите. Нежната кожа на клепачите и околоочния контур не бива да се разтърква. Върху памучния тампон нанесете мицеларна вода и я задържите за 3-5 секунди, за да премахнете останалия грим.

Когато няма останала следа от козметиката, използвайте тоник. Необходимо е почистване на порите и успокояване на кожата. След това се препоръчва използването на овлажнител, подходящ за конкретния тип кожа. След това използвайте лек дневен или по-мазен нощен крем. Кремът трябва да възстанови водния баланс и да подхрани кожата. 

Грижа за кожата преди сън

Професионалистите силно препоръчват да не се ограничаваме само до цялостно премахване на козметиката. За да поддържаме младостта и здравия вид на кожата, е необходимо да я овлажняваме и подхранваме редовно.

Максималният ефект може да се постигне с нощни серуми и кремове, защото именно през нощта клетките ни се регенерират, възстановявайки се от вредното въздействие на декоративната козметика, температурните крайности, слънцето и вятъра. За млада кожа са достатъчни подхранващ нощен крем всеки ден и овлажняваща маска два пъти седмично.

До 30-годишна възраст, ако се стремите да поддържате младежката си кожа, струва си да изберете не само крем, но и серум срещу бръчки. Добри са отзивите за Estee Lauder Advanced Night Repair — нови артикули от популярната американска марка. Също така е важно да се обърне особено внимание на зоната около очите. За това козметолозите препоръчват да изберете правилния серум или крем за деликатната кожа.

Подготовка за нанасяне на грима

Професионалните продукти за грим ще ви помогнат да намалите вредното му влияние върху кожата. Основа за грим не само ще изравни тона на лицето, но ще направи кожата по-сияйна и свежа. Той ще осигури хранене през целия ден, а висококачественият SS крем ще ви помогне да скриете зачервяването, свива порите, овлажнява и предпазва лицето ви от слънцето и температурните промени.

Друг важен момент при подготовката за грим е използването на професионални четки за грим, които трябва да се почистват, тъй като върху тях остават не само частици от козметиката, но и мъртви кожни клетки, смесени с вредни бактерии. Използването на такива четки излага на риск кожата от образуването на обриви и кожни заболявания. В допълнение, редовната поддръжка на инструменти за грим, позволява да ги ползвате по-дълго време.

Коментирай