Здраве и красота

Хип тръст – упражнение за стегнато дупе и елиминиране на бричовете

За стегнато и секси тяло

26.08.2020г. / 11 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стегнатите и оформени задни части и бедра винаги правят впечатление. Мастните натрупвания в тези области могат да бъдат упорити, но следвайки здравословен режим на хранене и изпълнявайки определени упражнения, можем да постигнем много добри резултати. 

Хранителни навици според зодията и асцендента

Днес споделяме с вас упражнението хип тръст. Някои от вас може би са го включили в своята спортна програма. Хубавото на това упражнение е, че може да се изпълнява и у дома, със собствено тегло или допълнителна тежест, като щанга или тренировъчен диск.

Хип тръст може да изпълнявате на един или два крака. Тялото ви е в голям енергоразход, което прави упражнението изключително ефективно при елиминиране на неприятните бричове. 

25 ползи от редовната физическа активност

Как да изпълнявате хип тръст?

Ето две идеи. За първата ще ви бъдат необходими стабилен стол, диван или фитнес топка и постелка за гимнастика. Легнете по гръб на постелката и поставете стъпалата на седалката на стола/топката/дивана.

Ръцете са покрай тялото. Започнете да повдигате таза нагоре, задръжте 1-2 секунди и се върнете в изходно положение. Голямо натоварване на дупето и бедрата ще усетите, ако изпълнявате хип тръст на фитнес топка. Чудесен начин да стегнете и оформите тази част от тялото си. Направете 2-3 серии с 12-15 повторения. Ако сте напреднали, опитайте да изпълнявате упражнението на един крак. Първо направете една серия с левия/десния, след това сменете крака. 

За втория вариант на хит тръст може да ползвате лежанката във фитнеса, ръба на дивана, стабилна табуретка. Опитайте се да заемете тази позиция като модела на картинката. Ако забелязвате, малко повече от половината гръб не е разположен на лежанката/пейката. Ръбът на пейката трябва да е разположен точно под най-долната част на плешките. 

Упражнения за здрави коремни мускули вкъщи

Седнете на земята, свийте краката в колената, стъпалата са на земята, краката леко разкрачени, не плътно един до друг. Започнете да повдигате таза нагоре. Усещате как дупето, бедрата и голяма част от гората част на тялото са във въздуха. Задръжте 1-2 секунди и бавно се върнете в изходна позиция, без да докосвате земята, а дупето остава леко във въздуха. Тук също може да изпълнявате на един или два крака упражнението. Започнете с 2 серии с по 10-12 повторения. Много е важно предварително да сте направили добра загрявка на тялото. По време на хит тръст не бива да бързате, дишайте равномерно, внимавайте с кръста. 

Снимки: istock

Коментирай