Интимно

Не казвай това на свекървата, ще стане страшно!

28.05.2012г. / 17 48ч.
Аз жената
Не казвай това на свекървата, ще стане страшно!

Ако държите на семейното щастие и спокойствие, ще са ви необходими много усилия, за да го постигнете. Неизменна част от домашния уют и разбирателство е връзката свекърва-снаха. Прекрасно е, ако сте постигнали близост през годините с вашата „втора“ майка, а ако не сте успели, вижте кои реплики и забележки е добре да избегнете във вашите взаимоотношения:

1. „Синът ти е страхотен в леглото“.

Дори и да сте близки с вашата свекърва, да е успяла да ви предразположи да споделяте, не забравяйте, че винаги има невидима граница помежду ви. Тя не се вижда, но се усеща, сякаш стъпвате по минно поле. Може да споделите и да й благодарите, че е отгледала прекрасен, грижовен син, но никога не признавайте за сексуалните му подвизи. Интимният свят си е само ваш.

2. „Нямам нужда от помощта ти“.

Разбираемо е да искате сама да се справите с домашните си задължения. Дори и да се стремите умишлено да я изолирате от дома ви, правете го с такт, деликатно. Недейте да й казвате директно и с груби думи, че нямате нужда от нея или помощта й. Ако тя натрапва услугите си непрекъснато, опитайте с деликатни думи да й кажете, че ще опитате да се справите. А ако не успеете – на драго сърце ще я помолите сама за помощ. Тя ще е щастлива и ще чака обаждането ви. Нека си чака.

3. „Не идвай вкъщи, когато мен ме няма“.

Издебва ви редовно, когато сте още на работа или навън с приятелки, и веднага довтасва да провери какво е положението у вас. Разбира се, че това няма как да ви е приятно, но не й го казвайте директно. Така само ще предизвикате семейна война, и то жестока. По-добре говорете със съпруга ви и му споделете, че не ви е приятно тя да идва у вас без предупреждение. Нека той говори с нея. Другият по-деликатен вариант е сама да й обясните, че не ви е удобно да идва, когато ви няма. Запомнете, че блага дума железни врати отваря и е най-важно как ще изкажете мислите си. Не бъдете рязка и груба, само така ще запазите добрите си отношения за в бъдеще.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай