Интимно

Мъжът плаче – как да реагира жената

Какво да прави жената с мъжките сълзи

09.10.2012г. / 21 51ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Обикновено жените плачат, а мъжете се притесняват от сълзите и не знаят какво да направят. Не много често, но има представители на силния пол, които също плачат и то по същите причини (с изключение на романтичните филми). Как да реагираме на мъжките сълзи?

1. Бъдете тактична

Направете се, че нищо не сте забелязали. Особено, ако се случва за пръв път. Запазете достойнството му и просто бъдете до него, без да разпитвате. Той ще сподели с вас, каквото сметне за необходимо.

2. Ако плачът е силен, тогава го прегърнете и успокойте нежно. Мъжът може да си позволи да плаче само пред най-близките си хора. Потъжете заедно с него, ако поиска, нека ви разкаже как се чувства. Предложете му вашата помощ.

3. Ако продължава да плаче, проверете памперса му и го накърмете. Скоро ще се успокои и ще заспи.

Признак на слабост или на голяма болка са мъжките сълзи? Независимо от пола дълбоко скритите и потискани емоции не са от полза, по-добре давайте отдушник на чувствата си. Болка, обида, разочарование, гняв, щастие може да предизвикат сълзи у мъжа, но обикновено когато е сам. Ако вие сте станала свидетел, означава, че сте видели истинската му същност – душата му. Много по-здравословно е да отрони дузина сълзи, отколкото да удави мъката си в алкохол.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време