Интимно

Разликата във възрастта – как да я преодолеем?

За любовта няма време, но за хората – да!

08.04.2013г. / 14 05ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Има ли време за любов? Човек може да я изпита още в невръстна тийнейджърска възраст. Може и никога да не бъде окрилен от красотата й. Трябва да си признаем, че се шокираме, когато разбираме за връзката между момиче и мъж, който може да й бъде баща. Както и когато жена се обвързва с мъж, който може да й е син и дори внук. Първата ни мисъл е: „просто интереси!“ и ако в повечето случаи сме прави, може би невинаги е редно да гледаме твърде едностранчиво на нещата.

Ако разликата във възрастта с любимия ви притеснява, ето няколко съвета, които може да са ви от помощ:

Интересите

Свързани статии

Когато възрастовата разлика е голяма, се очаква и интересите да са сравнително различни. Това би могло да предизвика конфликти. Научете се да правите компромиси и да разпределяте времето си така, че да бъдат задоволени желанията и на единия, и на другия.

Подкрепата

Много често по-възрастният партньор изпитва притеснения, съмнения, страда от ниско самочувствие. Това е така, защото по-младият е този, който потенциално би прекратил връзката, защото има по-малко житейски опит, тепърва прави сериозни стъпки в живота си и не би било чудно да се отметне от връзката си, за да върви по собствения си път сам. Показвайте любовта си и не позволявайте на партньора ви да изпитва съмнения, ако вие сте по-младите.

Равенството

Много голяма грешка би било превръщането на загрижеността на по-възрастния в обикновени родителски забележки. Никой не се обвързва с мисълта, че ще поддържа отношения с любимия като тези между него и родителите му. Във връзката между двама души единият запълва другия с добродетелите и недостатъците си. Никой не е повече или по-малко отговорен за другия.

Търпението

Тук става въпрос за отношението на близките и приятелите ви, които биха споделили с вас мнението, че това, което правите е нередно или безсмислено. Не си позволявайте да реагирате твърде остро или да се поддавате на влиянието им. Бъдете разумни в решенията си и премерени в действията и думите си.

Привличането

За любовта няма време, но за хората – да. Затова и стареем и се променяме. Може би това, в което сме се влюбили, ще изглежда по съвсем различен начин след само 5 години. Или пък ние ще сме си същия човек но в тялото на по-възрастен. Не забравяйте защо сте се влюбили в този човек. Ако всичко опира до физическо привличане, помислете пак.

Коментирай