Интимно

Женското тяло през очите на един мъж

Женствеността, уникалността, пътят...

08.05.2013г. / 11 45ч.
Ана Петрова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Хората сме егоисти и гледаме на всичко през собствените си очи. Заради това понякога е невъзможно да придобием обективна представа за външния си вид. Смятаме, че ушите ни са прекалено нависоко, носът ни е леко кривнат надясно, предните ни зъби не са идеално прави, талията ни не е достатъчно слаба, глезените ни не са за показване...

Свързани статии

Помислете за момент – ако прекарате толкова години, на колкото сте, с някого, няма ли да познавате и линиите на ръката му? Много трудно ще изчислим колко пъти се оглеждаме на ден в огледалото, за да ни стане ясно колко много се наблюдаваме и как добре се опознаваме. Нещо повече – всеки си има вкус, една не много комплексирана жена би могла да признае, че смята Анджелина Джоли или Гуинет Полтроу за много красиви и подсъзнателно би потърсила начин да свърже себе си със тях. „Искам нейните очи, нейната коса, крака, тяло...“

Ето как постепенно, опознавайки себе си и желаейки това, което намира за красиво у други, човек стига до себеотрицание и остра критичност към външния си вид. Казано с най прости думи, разбира се. Да не говорим и за момента, в който започваме да търсим одобрение от хора, които се опитваме да впечатлим – тогава и техните възгледи за естетика се намесват в уравнението.

Как гледат мъжете на нас? Виждат ли бенката на рамото ни, намират ли я за красива, или не? Ще се опитаме да превърнем частния случай в общ – ето някои основни окуражаващи факти:

Женствеността

Гърдите, ханшът, бедрата – това са части от тялото, с които една жена твърдо заявява – „аз съм жена!" Един хетеросексуален мъж не би могъл да пропусне тези подробности, колкото и да твърди, че най-вече гледа очите, косата и т. н. Хората може да сме сложни за разбиране комплексни личности, но на първо място сме животни. Инстинктите си казват думата.

Уникалността

Всеки си има вкус, разбира се. Може би се гледате в огледалото с мисълта, че зъбите ви не са искрящо бели и че устните ви са твърде тънки, но не бихте могли да се поставите на мястото на човек, който си представя как впивате тези устни в неговите.

Усмивката ви не се състои само от зъби и устни – но и трапчинките около очите и устата. Освен това – човек, ако търси кусури или добродетели, може да намери по много и от двете. Тънките устни са уникални, бенката е уникална, трапчинките са уникални, извивката на веждите... разбира се – за този, който наистина се вгледа.

Пътят до вас самите

Нека бъдем малко по-емоционални – вашето тяло представлява пътят до вас самата. То е половината (ако не и по-малко от половината) от това, което ви съставлява. Може едва през 9 планини, в десетата да се намери някоя жена с по-изваяно тяло от вашето, но ако не сте го подплатили с добри обноски, благ характер, интелект или най-малкото качества, които задоволяват нуждите на въпросния мъж, той няма да може да погледне на вас като на нещо повече от скулптурно превъплъщение на сексуалните му желания. А понякога се борим за малко повече от това, нали?

Снимка: Reuters

Коментирай