Женските грешки, които провалят връзката

Ако се научим да ги избягваме, можем да спасим любовта си

31.10.2013г. / 16 40ч.
Нина Иванова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Когато говорим за любов и връзки, не можем да не се спрем и на нещата, които пречат на отношенията с любимия. Хубаво е да знаем как да разпалим страстта във връзката и да поддържаме нейния огън, но не бива да забравяме, че понякога с действията си може и сами да си вредим.

Жените рядко признават, че грешат, особено пък в отношенията си с мъжете. Но ако сме откровени, всички ние знаем, че понякога правим повече грешки, дори и от господата. А колко по-лесно би било, ако ги наречем с истинските им имена и просто спрем да ги правим? Това би подобрило връзката ни и би я съживило повече от всички рози, свещи, еротични танци и каквото там се сетим да правим за любимия.

Говорим прекалено много

Факт е. Жените понякога (или почти винаги) не знаят кога да спрат да говорят. А има моменти, в които просто е добре да замълчим за малко и да се насладим на тишината в компанията на любимия.

Сравняваме се с другите

Друга често правена грешка, която ни спъва във връзката е да се сравняваме с други двойки. Какви са отношенията между най-добрата ни приятелка и нейния партньор, колко често той й я изненадва с подаръци или къде ходят на почивка, са вредни сравнения, които само изнервят и напрягат вашия любим.

Следим партньора си

Кой му звъни, на кого пише SMS, с кого си чати във Фейсбук – този тормоз трябва да се спре. Ако му нямате доверие, по-добре говорете с него и изразете съмненията си, че не ви е верен, но не напрягайте и себе си, и него с излишни детективски методи. Все пак сте влюбени, нали, не сте Гестапо?

Твърде взискателни сме

Прекаленото взиране в партньора и в това как той може да е по-добър, или по-богат, или по-красив не помага особено на една връзка. Напротив, има негативен ефект върху мъжа и го кара да се чувства неоценен, което от своя страна лесно може да доведе до изневяра...

Вярваме в захаросани романтични фантазии

Романтичните комедии, в които мъжът едва ли не прави чудеса за любимата си, и на всичкото отгоре е перфектен, отдавна трябваше да се забранят. Гледайки ги, жените започват да вярват в идеализирани представи за връзката, които нямат много общо с реалността.

Анализираме прекалено

Свързани статии

Има ли жена, която да не премисля по 100 пъти какво й е казал любимият, защо й го е казал, с какъв тон и какво ли е имал всъщност предвид и какво е спестил?!? Прекалено много време жените отделят да анализират и пресмятат всяка дума на мъжете, забравяйки, че те имат едно много важно качество – в 99% от случаите казват това, което мислят. Така че отделяйки толкова време да го анализирате, не само губите енергията си, но и със сигурност оставате с грешна представа за ситуацията.

Сърдим се мълчаливо

Жените правят една сериозна и много голяма грешка в отношенията с другия пол: сърдят се, но не си признават, очаквайки мъжът да се сети за какво е виновен. Само че това често е трудна задача за господата и те предпочитат да им кажете лице в лице защо всъщност е цялата драма с мълчаливото цупене, отколкото да го държите в напрежение цяла седмица. А и наистина е досадно, дори и за вас, признайте си.

Коментирай
10 rate up comment 2 rate down comment
българин ( преди 10 години )
Обожавам жена ми да ми се сърди мълчаливо... Просто за да не разваля традицията, по някое време се "сещам" да кажа "много си мълчалива днес"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар