Кое е най-доброто време за секс?

Сутрин рано или вечер късно?

12.11.2013г. / 15 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Според специалистите най-доброто време за правене на секс е сутрин. В повечето случаи, когато не сте си взели душ и не сте освежили външния си вид, сексът е последното нещо, за което се сещате.

Да, но за партньора ви това е времето, в което нивата на неговия тестостерон са най-високи. Както знаете тестостеронът е водещ фактор за сексуалните желания при мъжете. Освен това често мъжкото достойнство напомня сутрин за съществуването си и за това, че е готово за нови страстни подвизи в леглото.

В сутрешните часове докато все още се излежавате, най-удобната и за двамата партньори си остава позата лъжички. Освен тестостерона и ерекцията на мъжа има и други физически фактори, които да ви накарат да започнете деня със секс.

Сутрин нивото на окситоцин (хормонът на любовта) в телата ви е най-висок. Ако въпреки сутрешните ласки, следобедните са ви по-приятни, ето някои малки уточнения за часовете през деня и за това каква би била нагласата ви за секс тогава

Между 6:00 и 8:00 часа

Жените, въпреки че са будни, не са съвсем готови за секс поради ниските нива на мелатонин и ниската телесна температура. Мъжете разбира се в тези ранни часове са достигнали своя пик на сексуална възбуда.

Между 8:00-10:00 часа

Дамите вече са напълно будни и свежи и достигат пика на своята сексуална възбуда. Техните нива на хормона ендорфин са достатъчно високи, което ги прави лесно възбудими. Тестостеронът при мъжете е бил в своя връх няколко часа по-рано и в тези часове се е върнал в нормата, но не значи че биха отказали секс.

Между 12:00 и 14:00 часа

Дамите са най-натоварени в тези часове с работа в офиса, домакински задължения или други важни задачи. Мъжете са по-податливи на идеята за един хубав обеден секс.

Свързани статии

Между 14:00 и 16:00 часа

Това е най-доброто време за зачеване. Репродуктивната система на жената и спермата на мъжа, могат да постигнат успехи, когато искате бебе.

Между 16:00 и 20:00 часа

В тези часове и двата пола изпитват нужда от малко релакс след дългия ден. Тогава сексуалният апетит е леко изместен от фокус от добре приготвената вечеря.

Между 20:00 и 22:00 часа

Дамите са съвсем готови за късни ласки. Що се отнася до мъжете, те сякаш са готови по всяко време на деня за секс.

Между 22:00 и полунощ

В тези часове нивата на мелатонин при дамите започват да се покачват, а с него и романтичните чувства. Време е мъжете да действат! Това е най-подходящото време за тантрически секс.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
nana ( преди 10 години )
kogato maja iska , i ima liubov , to se slu4va ot samo sebe si
отговор Сигнализирай за неуместен коментар