Сексът е едно безкрайно пътуване, в което партньорите откриват и опознават своите желания, страсти, горещи точки. През безкрайното пътуване от емоции, ние се сливаме не само на физическо, но и на духовно ниво.

Както всяко приключение, така и това е изпълнено с много тайни за женския оргазъм. Запознайте се с 6 от най-често срещаните видове женски оргазми и не забравяйте, че дори едно нежно докосване на кожата на партньорката ви, може да я доведе до екстаз.

Клиторен оргазъм

Оргазъм в следствие на стимулиране на клитора, който е най-чувствителната зона на женското тяло. Усещането започва интензивно и изпраща продължаващи вълни на възбуда към цялото тяло. Клиторът има около 8000 нервни окончания и е отзивчив на определени докосвания.

При някои жени в зависимост от степента на чувствителност стимулацията му става само с няколко нежни докосвания, докато други предпочитат по-силна и твърда стимулация. По време на възбуда, той набъбва леко и добива малинов цвят, а след оргазъм е изключително чувствителен, дори болезнен.

Вагинален оргазъм

Вагиналният оргазъм започва във влагалището и остава фокусиран в долната част на таза. Усещането е за възбуждащо свиване на матката, тазовите мускули и дори ануса, като възбудата бавно или по-интензивно обхваща цялото тяло. Тези контракции на тазовите мускули изтласкват тялото в една експлозия от оргазми.

Вагиналният оргазъм може да бъде продължителен, стига партньорът да усети женската възбуда и да поддържа един добър ритъм. Ако в този момент се стимулира и клиторът, оргазмите достигат своята връхна точка.

При някои жени възбудата е толкова силна, а оргазмите толкова разтърсващи, че може да еякулират.

Оргазъм след възбуда на А – точката

До този вид оргазъм жената може да достигне след дълбока вагинална стимулация. Точката се намира на същата вагинална стена, на която се намира и G точката. В края на вагиналния канал и между шийката на матката и пикочния мехур.

Изключително чувствителна тъкан, която може да стимулирате с по-дълбоко проникване, например в „Кучешката поза“. Или добавяйки малко разнообразие в сексуалния ви живот използвайки секс играчки. След А – оргазмът мястото може да стане изключително чувствително.

Партньорът трябва да бъде внимателен и нежен към половинката си по време на половия акт или сексуалната игра. Много дами описват този вид оргазъм като рязък и невероятен на усещане.

Оргазъм в следствие на стимулиране на U-точката

За да достигне жената до този вид оргазъм, трябва да се стимулира една малка зона, която се намира над и от двете страни на уретрата. Дали жената ще изпита силна възбуда зависи от това как партньорът й ще я предразположи.

Още по темата

Оргазъм в следствие на стимулиране на гърдите

Женските гърди са изключително чувствителни. Ето защо партньорите трябва да отделят също толкова нежност и внимание на тях, както на останалата част на женското тяло.

Когато биват стимулирани с докосвания, нервните им окончания се свързват с тези на гениталиите. Често се случва жените да достигнат до оргазъм по-лесно след стимулиране на гърдите им, отколкото след клиторна стимулация. И тук чувствителността при всяка жена е различна.

Анален оргазъм

До него биха могли да достигнат дами, които често практикуват анален секс. Мястото е чувствително и болезнено, затова партньорът предварително трябва да предразположи половинката си и задължително да се използва лубрикант.

Когато мъжът е нежен и следва движенията и желанията на женското тяло, жената може да достигне до оргазъм, който е по-интензивен от клиторния и вагиналния взети заедно.