Интимно

Теми, които сгодените двойки задължително да обсъдят

Кое е важно за добрия брак?

15.06.2014г. / 13 05ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Много двойки се впускат в бурната любов, правят важни крачки в живота без да си дават сметка за колко неща трябва да поговорят и изяснят преди да застанат пред олтара. Приятно е чувството да се ръководиш от любовта и да не приземяваш нещата със злободневни теми, но все пак те трябва да бъдат коментирани.

За да сте сигурни, че ще обедините пътищата си по хармоничен начин, е добре да обсъдите с годеника си следните теми.

Пари

Слагаме ги на първо място не защото са висша ценност, напротив, а защото са основна причина за неразбирателство, проблеми в брака и в крайна сметка развод. Ако сте на напълно противоположни мнения относно парите, тогава дългосрочното ви съжителство със сигурност няма да се превърне в дългосрочно единство.

Деца

Смятате ли да имате? А той смята ли? Кога? Колко? Как ще ги отгледате и как ще разпределите задълженията? Това са все въпроси, които трябва да бъдат поставени на масата съвсем открито, защото ако изчакате до момента, в който ножът опре до кокала, тогава нещата може и да се влошат сериозно.

Работа

Ако единият от двамата е кариерист и обича да запълва цялото си време с работа, това неминуемо влияе зле на хармонията в дома и семейството. Щом смятате да съжителствате заедно, трябва да поговорите за важността на времето, прекарано заедно.

Свързани статии

Семейство

Важно е какво е вашето очакване за семейството, какви ценности изповядвате и в каква перспектива гледате. Ако посоките и представите са разнопосочни, връзката ви надали има шанс.

Сексуални очаквания

Тази тема надали се дискутира от много двойки, да не кажем от почти нито една, но трябва да се има предвид, че сексът след 10 и повече години може изобщо да не е същият, какъвто е бил в началото. Важно е да знаете, че трябва да останете физически близки, за да поддържате интимността и в духовен план.

Бъдещи приоритети

Сега може и да сте лудо влюбени и да искате да сте постоянно заедно, но в един момент другите ви мечти взимат превес. Ако искате да станете доброволец към Червения кръст в Африка, да купите къща в отдалечено място, да заминете да работите или учите в чужбина, задължително трябва да говорите за тези приоритети.

Коментирай