Какво да правите след секс?

Няколко идеи

18.06.2014г. / 11 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

За това какво да се прави преди секс, има написани хиляди книги с всякакви съвети как да възбудите сексуалния си апетит, как да предразположите партньора си, коя храна ще ви подейства като афродизиак и какво ли още не!

Някои възхваляват достойнствата на любовната игра, други подчертават колко важно е да владеете различни сексуални техники. Но какво правите след секс? Просто скучно си лежите, докато заспите? Предлагаме ви нещо по-различно от скучното задрямване след секс.

Нашепвайте си мили думи

След затихването на страстта вие се намирате в една от най-интимните възможни ситуации. Това е моментът, в който казването на най-съкровените и мили думи биха излезли направо от сърцето. В тези моменти можете да си кажете неща, които иначе не бихте, а и не бихте казали на никой друг. Тези мигове са изключително сантиментални и лични – направете ги още по-специални, вместо да се обърнете с гръб един към друг и да заспите.

Свързани статии

Магията на киното

Гледането на филм след секс може да се окаже много добра идея, особено ако е романтичен. Но не е задължително – ако нито вие, нито гаджето ви сте на вълна романтика, не сте длъжни – можете да си пуснете любимата фантастика или пък някой трилър, който да ви накара да се гушнете още по-силно от напрежението! Киното сближава, особено ако харесвате едни и същи филми!

Кажете си наздраве

След любовната ви игра позволете на тялото си да си отдъхне и да се отпусне с помощта на чаша шампанско или любимото ви вино! В допълнение със страстната игра, наздравицата ви гарантира добър сън през нощта.

Вземете душ

Много хора не са привърженици на душа след секс, но според лекарите това е най-добрият начин да се предпазите от нежелани инфекции, най-често гъбични. Особено за жените не е добре да оставят влагалището прекалено влажно.

Сладки сънища

Страхотният секс следва да доведе до спокоен сън. Разбира се, не е задължително да лягате веднага, ако не искате. Можете да се занимаете с любимите си дейности след секс. Това не означава, че сънят ви ще се наруши, особено ако правите секс през светлата част на денонощието. Добрият сън гарантира свежест на следващия ден, което пък е предпоставка за нови любовни игри.

Коментирай