Интимно

Боровинки – „малкото синьо хапче“

Кои храни възпрепятстват преждевременната еякулация?

17.08.2014г. / 15 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато мъжът е в добро здраве, преждевременната еякулация е рядкост и това обикновено не е  повод за притеснение. Но, когато тези случаи зачестят не само, че партньорката ви няма да е доволна, но може да подсказва за редица други здравословни проблеми.

Причинители на преждевременната еякулация са не само заболяванията, напредването на възрастта, излагането на стрес, но и начина на хранене.

Споделяме кратък списък на  полезните храни, които стимулират отделянето на тестостерон, подобряват качеството на спермата и намалят риска от преждевременна еякулация. 

Боровинки 

Сред храните, които могат да предотвратят преждевременната еякулация, боровинките заемат челно място. Някои ги наричат „малкото синьо хапче“, поради техните забележителни еректилни поддържащи свойства.

Те ефективно намаляват вредното влияние на свободните радикали. Свободните радикали често се оказват причина и за нарушаването на сперматогенезата. Тайната на малките плодове се крие в съединение, което се грижи за правилното функциониране на кръвоносните съдове в пениса. По този начин се намалява риска от преждевременна еякулация. 

Аспержи

Вкусните зеленчуци имат редица ползи за мъжкото здраве. Едно от тях е, че те могат да засилят сексуалното желание. Аспержите са богати на важни витамини и минерали, сред които е витамин Е. Той е ключов витамин в стимулиране отделянето на мъжки полови хормони. 

Яйца

Ако не сте любители на яйцата споделяме няколко добри причини,  които ще ви накарат да ги консумирате по-често. Те са богати на витамин D, който е  друг ключов компонент, свързан с увеличаване на полово влечение.


Консумирането на 1-2 яйца на ден, ще направят чудеса с вашата полова мощ. Не само, че ще увеличите желанието за любов, но те са смятани за една от най-високо ефективните храни, които регулират преждевременната еякулация. 

Моркови 

Хрупкавите зеленчуци са богати на много важни витамини и минерали, като витамин А и С, витамини от групата В, калий, натрий, калций, магнезий и други. Тази здравословна комбинация от елементи спомага за укрепването на мускулите на пениса, както и за подобряване притока на кръв към него.  

Черен шоколад

Сладкото изкушение също е един от най-добрите естествени лекове, които помагат при преждевременна еякулация. Той стимулира притока на кръв към мъжкия полов орган. Шоколадът с високо съдържание на какао съдържа и L-аргинин HCI, важна аминокиселина, която регулира производството на полови хормони в тялото. 

Овес 

Овесът също, като шоколада спомага за синтеза на едни много важен невротрансмитер наречен серотонин. Той спомага за намаляване нивата на стрес и тревожност, които са пряко свързани с преждевременната еякулация. Овесът е богат и на протеини, което стимулира производството на тестостерон. 

Свързани статии

Авокадо

Авокадото често е наричан плод „чудо“. То е с богато съдържание на няколко витамина, включително на  витамини C, K и B. Витамин К помага за регулирането на притока на кръв към мъжките полови органи, а протеините и фибрите в незаменимия плод стимулират желанието за секс.  

Орехите и бадеми

Полезните ядки имат способността да лекуват импотентност, еректилна дисфункция и преждевременна еякулация. Богати са на жизненоважни минерали, като цинк. За да бъдете винаги във форма хапвайте по-често от тях.  

Зърнени култури 

Зърнените култури имат висока ефективност и спомагат за по-дългото поддържане на ерекция. Те съдържат тиамин (витамин В1) и ниацин (витамин В3). Ниацинът  се свързва с по-продължителни ерекции. 

Снимка: thinkstock

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
Аз ( преди 9 години )
До класната: има сини, черни и червени боровинки... и у нас! а що се отнася до статията, по принцип всяка консумация на плодове и зеленчуци би се отразила добре на мъжете...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 3 rate down comment
klasnata ( преди 9 години )
Не знам откъде сте преписали статията, но иде дума (очевадно е) не за боровинки български, а за blueberries, американски плод - син на цвят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар