Интимно

6 причини да помислите, преди да заживеете заедно

Открийте „мръсните“ навици на другия

12.11.2014г. / 17 52ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много двойки си мислят, че най-хубавото нещо, което може да им се случи е да заживеят заедно. Но преди да предприемете тази важна стъпка, трябва да знаете, че онези, които са твърде нетърпеливи да направят тази крачка, често съжаляват скоро след това.

Вярвате или не, изчакването на подходящия момент и осмислянето на някои предпоставки има своите големи ползи за бъдещите ви отношения.

Ако си мислите, че този ход е много разумен, помислете преди това за ползите от изчакването и осмислянето на този ход.

Съсредоточете се върху отношенията си

Не се фокусирайте върху самото преместване заедно. То е естествена стъпка, която ще последва, само когато сте сигурни, че можете да я предприемете. Докато този момент дойде, насладете се на щастието си заедно, на моментите и на мига тук и сега. Ако е писано да си паснете в емоционален план, заживяването заедно ще е естествено продължение на връзката ви.

По-малко финансов стрес

В момента, в който заживеете заедно, парите ще се окажат огромен проблем. Колкото и нематериална двойка да сте, колкото и да сте си повтаряли, че парите нямат значение за вас и връзката ви, при заживяването заедно неминуемо капиталите се сливат. Това е изцяло нова инвестиция в общото бъдеще, която крие своите големи рискове.

Много бракове приключват заради пари. Имайте го предвид, преди да сте готови за тази крачка.

Открийте „мръсните“ навици на другия

Често двойките не подозират за мръсните си малки тайни в буквален и преносен смисъл, докато не се пренесат да живеят заедно. В такива моменти рискът от разваляне на отношенията е голям.

Колкото повече изчакате, толкова по-голям е шансът нищо да не остане скрито. Като прецените дали странностите и мръсните ви тайни са поносими, ще ви е много по-лесно да разберете дали съжителството ви ще е в мир и разбирателство.

Свързани статии

Уважавайте свободата

Много двойки смятат, че заживявайки заедно започват да имат права над свободата на другия. Тя обаче е неприкосновена територия, която всеки човек притежава. Затова е важно първо да се научите да я уважавате, а след това да направите стъпката напред.

Научете кои сте всъщност

В ранните етапи на една връзка всички сме склонни да се изгубим в същността на другия. Толкова сме погълнати от обаянието и любовта, че забравяме себе си. Това е нормално, но тенденцията не трябва да се запазва и по-нататък във връзката.

Ако веднага се впуснете в съвместен живот, рискувате да изпаднете в такова положение – да живеете живота на другия преди да сте живели своя собствен и да сте разбрали кои сте всъщност и какво искате от живота.

Нека отношенията се стабилизират

Най-хубавото нещо, което можете да направите е да се уверите, че отношенията ви са достатъчно стабилни, преди да предприемете стъпката по сливането на живота ви, защото заживяването заедно си е своего рода сливане на пътя на двама души по някакъв начин.

Коментирай
3 rate up comment 6 rate down comment
... ( преди 9 години )
otdavna sam re6ila s kogo iskam savsem li4no , no dotogava ima vreme , a i samia 4ovek li4no 6te re6i dali da doide da se saberem , taka 4e ima vreme po tazi tema
отговор Сигнализирай за неуместен коментар