Аналният секс е нещо, за което все още се говори с притихнал глас или изобщо не се говори, сякаш е нещо срамно и забранено. Удоволствието за едни и табу за други е изградено от някои истини, които е време да погледнем.

И не забравяйте, че в секса срамни и забранени неща не съществуват! Всичко е въпрос на това колко далече искате да стигнете.

Да, боли!

Сексът е страст! Но страстта трябва да бъде премерена, когато става въпрос за аналния секс. Действията са бавни, за да се намали максимално рискът от разкъсвания на ануса.

Постепенно увеличавайки проникването и когато партньорката ви е максимално отпусната, страстта и увеличаването на скоростта могат да ви дадат максимално удоволствие.

Използването на лубриканти е абсолютно задължително, отново за да улесните проникването, удоволствието и за да намалите риска от разкъсвания.

Тук размерът няма значение.

Предимство за мъжете е, че за да доставят удоволствие на своите партньорки чрез анален секс, размерът на пениса няма значение. Това е добра новина и за онези, които са с по-малки размери на мъжкото достойнство.

Жените получават по-силен оргазъм по време на анален секс.

За мъжете, аналният секс е вид фетиш, завоюване на забранена територия, изразяване на доверие от страна на партньорката им. За жените аналният секс би могло да бъде едно наистина незабравимо преживяване, тъй като анусът има множество нервни окончания.

Освен това, по косвен начин се стимулира така наречената G-точка. При някои жени матката е леко обърната и има възможност да изпитат дълбок и продължителен маточен оргазъм по време на анален секс.

Аналният секс може да реши проблема с аноргазмията.

С термина „аноргазмия“ най-общо се описва състояние, при което въпреки различните стимулации, не може да бъде постигнат оргазъм. По време на анален секс се засягат едни от основните ерогенни зони, което означава, че тези жени, които не могат да изпитат вагинален оргазъм, могат да опитат да достигнат до връхната точка чрез анален секс.

Аналният секс може да бъде „мръсен“

Анусът е място, изпълнено с множество бактерии, които могат да бъдат прехвърлени към влагалището, ако веднага след анален секс партньорът ви проникне във вагината. Дори и да правите секс с презерватив, трябва да го смените, ако искате да продължите с вагинален секс.

Още по темата

В противен случай това носи риск за жената от появата на инфекции на пикочните пътища, бактериални инфекции на влагалището.

Аналният секс помага за изграждането на интимността между партньорите.

Както споменахме, когато жената допуска партньора си на „забраненото място“, тя изразява своето доверие. А когато преживяването е било приятно и за двамата, интимността, доверието и уважението помежду им стават много силни.

Аналният секс може да намали риска от появата на хемороиди.

Това не важи за тези жени, при които е налице този проблем. Една от причините за появата на хемороиди е така нареченият застой на мускулите. Анусът е изграден от много мускули, а редовната „тренировка“ ще ги поддържа в добра форма.