Интимно

Какво да очаквате от партньор, който дълго време не е имал връзка?

Първото и най-важно условие е да се заредите с търпение

22.04.2015г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Всяка нова любовна връзка започва и се развива по различен начин от предишните. Различават се партньорите, отношението ни към тях, тяхното отношение към нас, динамиката е различна.

Но когато насреща си имате партньор, който дълго време е бил самотен в любовта, трябва да бъдете подготвени. Първото и най-важно условие е да се заредите с търпение. Останалото вижте в следващите редове.

Той често ще прави неща самостоятелно. Когато дълго време не си бил в сериозни взаимоотношения, изисква определен период, в който да пренаредиш своето АЗ. С развитието на връзката ви, ще се развива и партньорството, но трябва малко търпение от ваша страна.

Той ще иска да се движи по-бавно. И не защото не ви харесва или не държи на вас. Просто не иска да избързва с общото съжителство или сватбата.

Приятелите са приоритет и е възможно да не ви приемат от самото начало. С времето това ще се промени. Реакцията е напълно нормална, защото те не са свикнали да виждат своите приятели обвързани.

Често ще проявяват своя егоизъм. Отново не го приемайте лично. Хората, които дълго време не са имали сериозна любовна връзка, фокусират вниманието към себе си. Трябва време, за да започнат да пренасочват своите емоции и грижи към човека до тях.

Ще искат да се справят сами с живота. Самотните в любовта са свикнали да поемат живота в своите ръце, да се грижат сами за себе си, да преминават през трудностите самостоятелно. Отново бъдете търпеливи, защото те го правят не толкова за да демонстрират сила, а за да не ви натоварват с грижи.

Ще имат нужда от повече лично пространство. И това е съвсем разбираемо. Всеки има нужда от лично пространство, от време, в което да остане сам със себе си. Осигурете това на вашата нова половинка.

Свързани статии

Понякога ще поставят под въпрос чувствата и думите ви. Когато самотата е продължила твърде дълго време, имало е несполучлива любов, човек става недоверчив. Доверието се печели, затова не се сърдете на новата си половинка за недоверието. Това е само временно.

Ще е нужно време, докато ви се доверят. В началото на всяка връзка е важно да поставите основите на добрата комуникация. Тя е път към доверието, което ще създадете един към друг. Разговаряйте всекидневно на различни теми. Партньорът се нуждае от време, за да започне да споделя с вас.

Слабите страни често остават скрити. Това е вид самозащита. Личността се страхува да не бъде наранена или прикрива своите слаби моменти, за да премине по-леко през трудностите. Това не бива да ви притеснява. С времето защитната обвивка ще падне.

Коментирай