Интимно

Ползите от упражненията на Кегел за двата пола

Контрол на пикочния мехур

17.11.2015г. / 21 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Искате да стегнете вагиналните мускули и да подобрите сексуалния си живот? Тогава практикувайте упражненията на Кегел! Как? Когато отидете по малка нужда в тоалетната опитайте се да спрете потока урина, когато пишкате.

Тези мускули, които участват в спирането на потока урина са тези, които влизат в упражненията на Кегел. След като изпразните пикочния мехур се опитайте да ги стегнете. Задръжте няколко секунди, отпуснете и повторете. Какво ще се подобри, ако редовно ги практикувате?

По-добри оргазми

Ако редовно практикувате упражненията на Кегел, това със сигурност ще ви осигури незабравими оргазми. Укрепването на мускулите на вагината прави контракциите по-силни, което води и до по-чувствени оргазми. Също така, ако ви предстои бременност редовната практика с упражненията може да намали риска от появата на хемороиди.

Контрол на пикочния мехур

Ако вече сте раждала или имате слаб пикочен мехур, със сигурност ще се влюбите в упражненията на Кегел. Укрепването на мускулите на тазовото дъно ще ви осигури по-добър контрол над пикочния мехур, което ще намали и риска от незадържане на урина.

Забележка: Никога не правете упражненията с пълен пикочен мехур! Това е не само неудобно, но също може да увеличи риска от инфекция на пикочните пътища.

Ползите от упражненията на Кегел са не само за дамите, но и за представителите на силния пол.

По-добра ерекция

Дори и да не страдате от еректилна дисфункция, упражненията на Кегел могат да направят чудеса с пениса ви. След редовно практикуване ще установите, че ерекцията ви е много по-добра, продължителна. Това се дължи на подобрения кръвопоток към областта на пениса.

Край на преждевременната еякулация

Чрез упражненията на Кегел може да се научите да контролирате тазовите мускули, което означава, че вие ще можете да направите половия акт продължителен, забавяйки ранната еякулация. От това не само вие ще сте доволни, но и партньорката ви.

Свързани статии

По-добри оргазми

Кой не би искал това? Много мъже, които редовно практикуват упражненията са установили, че техните оргазми са продължителни и отделянето на семенната течност става с по-голяма сила. Всичко това води до незабравим оргазъм.

Контрол на пикочния мехур

Когато се увеличава притокът на кръв към половия член, не само се подпомага здравето на простата, но ще откриете, че сте в състояние да контролирате пикочния мехур по-добре, отколкото преди.

Снимка: istock

Коментирай