Интимно

А дали вече не сте срещнали сродната си душа?

Ето как да разберете – няколко ситуации, които го доказват

11.06.2016г. / 13 28ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кой не би искал да срещне сродната си душа?! Понякога обаче е трудно да осъзнаем знаците, които подсказват, че сме именно с човека за нас. Обръщаме внимание на дреболиите, заради които се караме, а не регистрираме положителните черти на начините за излизане от конфликта, които сме използвали.

Понякога след като се успокоим и обмислим ситуацията виждаме, че всъщност нещата са доста благоприятни за нас като двойка.

Ако все още се чудите за вас и вашата половинка – вижте кои са знаците, че определено сте сродни души!

Когато отидете заедно на почивка, винаги нещо се обърква

Важното е, че колкото и да се объркват нещата, винаги намирате начин да излезете от ситуацията. Карате се за глупости, винаги единият мрънка и се цупи, искате да правите различни неща, но се налагат повече компромиси в името на комфорта и на двамата.

Ако сте успели да излезете подобаващо от тази конфликтна обстановка, която всяка почивка предполага, значи определено умеете да мелите брашно заедно.

Пътувате навсякъде заедно

Пътуването сплотява, но може и да разедини. Представете си как седите в колата с приятеля си, той си пуска любимата рок банда, а на вас ви омръзва звука на китарите след петия час слушане. Иска ви се да си пуснете лежерни поп парчета. Вместо да се скарате, приятелят ви показва, че намира нещо положително и в любимата ви Бийонсе. Какво по-хубаво от тази реакция, изразяваща истинска любов!

Срещата с родителите на приятеля ви не минава добре

Понякога се случват и такива неща. Важното тук обаче е неговата реакция. Ако той се обяви във ваша защита, значи наистина е сродната ви душа. Той ви разбира, защитава, закриля и желае да ви покаже в най-добра светлина пред близките си. Когато това не се случва и те не ви приемат, той отново застава на ваша страна. Радвайте се, ако нещата стоят така, защото сте направили точен избор в любовта.

Имате проблем с някой от най-добрите му приятели

Това е трудна ситуация, в която много често печели приятелят или приятелката. Все пак приятелството е силна връзка, която се е зародила преди вие да се вместите в сърцето на любимия си. Там чувствата са дълбоки, интересите са общи и я няма страстта, която да замъглява съзнанието, както е в любовта.

Въпреки конфликта ви с приятеля му, той отново застава на ваша страна. Прави всичко възможно да поправи нещата. Говори с него или нея, за да изясни ситуацията и най-вече за да направи така, че съвместните ви срещи да не са ад.

Звучи като идиличен сценарий, но ако е истина, определено сте срещнали сродната си душа!

Спорите по време на обиколка в мебелен магазин

Почти няма двойка, която да има еднакъв вкус за обзавеждане. Повечето влюбени се разхождат из мебелните магазини сякаш безцелно и непрекъснато спорят за това какво да купят. Има ли нужда, как ще стои на фона на останалите мебели, какъв цвят да изберем – все въпроси, на които няма еднозначен отговор.

След като се скарате подобаващо обаче той винаги намира начин да се успокои, да успокои и вас и да се вслуша в мнението ви.

Ето защо не трябва да се фокусирате върху скандала, а върху развитието след него. То е много по-ценно, защото подсказва за неговата нагласа да се вслушва във вашето мнение, интереси и вкус.

Щом има диалог – има решение. Щом има решение – връзката е възможна!

Свързани статии

Отивате заедно на сватба без да се чувствате неловко

Много двойки избягват да ходят заедно по сватби от страх да не стане дума за това кога ще е техен ред да се вземат. Някои жени се крият най-отзад при хвърлянето на букета, мъжете пък отиват спешно до тоалетната, когато дойде моментът за хвърлянето на жартиера на булката.

При вас обаче не е така. Отивате с удоволствие на сватба заедно. Обожавате да обсъждате гостите, да зяпате тоалетите им, да се смеете на това кой колко е подпийнал на празненството. Не ви е страх да се хванете за ръце, когато чуете брачните клетви на двамата младоженци.

Това определено са добри знаци, че връзката ви има огромно бъдеще!

Снимки: iStock

Коментирай