Интимно

Фрази, които половинката ви има нужда да чува

Не подценявайте силата им

10.11.2016г. / 15 27ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Казват, че любовта се изразява повече в действия, а не в думи. Но не трябва да подценяваме силата на думите, защото народната мъдрост неслучайно гласи: „Блага дума железни врата отваря“. Но да не забравяме, че и "дума дупка прави". Затова трябва да мислим добре какво казваме и как го казваме.

Думите са ценни, комуникацията е важна, а и фразите и откровенията ни помагат в изграждането и утвърдяването на отношенията, особено в интимната връзка.

Мъжете имат нужда да чуват определени думи от своите половинки. Ако искате да вдъхновите още повече партньора си и да го накарате да се влюби още по-силно във вас, казвайте му някои от следните фрази всеки ден:

„Искам те!“

Да желаеш партньора си е едно, но да му го казваш е съвсем друго. Няма значение колко ясно показваш трепетите си към силната си половинка – те имат нужда да чуват, че са желани. Не само жените искат да чуват тези думи от мъжете си. Мъжката част от човечеството обожава да знае, че е желана. Това им дава криле да бъдат опора на своите половинки.

„Разбирам те.“

Няма по-важно нещо в една връзка от разбирателството. Да влезеш в кожата на другия, да се поставиш на негово място и да разбереш мотивите за думите и действията му – какво по-ценно от тази житейска мъдрост?! Ако всички хора умееха да правят това, щеше да е много по-лесно за света да функционира добре.

„Оценявам усилията ти!“

Невинаги жените и мъжете мислят по сходен начин, дори напротив. Ето защо често се случва мъжете да мислят, че правят нещо, но то да не се хареса на жените. Важно е обаче да отчетете опита и да признаете усилията на половинката си. Така самочувствието и егото на мъжа ви няма да остане наранено, дори напротив – следващият път ще знае как да действа с охота.

„Гордея се с теб!“

Гордост – ето това му трябва на един истински мъж. Женската гордост е нещото, за което се бори всеки мъж, дори да не го осъзнава напълно. Да сте влюбени е важно, да се харесвате и привличате физически е важно, да сте приятели във връзката също е важно, но най-важно е да се гордеете един с друг и да си го казвате.

„Виж се с приятелите си!“

Много двойки се чувстват длъжни да са заедно непрекъснато. Някои дори изпитват вина, ако излязат или правят нещо без партньора си. Други смятат, че да имаш връзка означава да слееш нещата които обичаш да правиш с тези на партньора си. Така обаче се губи идентичността, губи се личната свобода и личният начин на живот.

Полезно е да се синхронизирате, след като вече сте двойка, но също така е полезно и да продължите и с любимите си занимания, за да съхраните себе си извън целостта на връзката.

Ето защо партньорът ви би бил много щастлив и признателен, ако от време на време вие самите го подканяте да се види с приятелите си по мъжки.

Свързани статии

„Мнението ти е важно за мен!“

Мъжкото мнение минава през мъжкото его. Ако непрекъснато оспорвате мнението му и му казвате, че греши, той ще започне да се дистанцира и свива в черупката си. Но ако му показвате, че мнението му е важно за вас, дори когато не сте съгласни, това ще му даде криле.

„Страшно секси си!“

Не само жените умират да чуват такива комплименти, мъжете също. Не ги пестете.

Снимки: iStock

Коментирай