Интимно

Защо интелигентните жени често са необвързани?

Мъжете се страхуват от умни жени

23.01.2017г. / 13 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Намирането на подходящ партньор за връзка не е лесно, особено за високоинтелигентните жени. Всеки познава поне по една такава. Тя е умна, забавна, привлекателна, но... скоро не е имала сериозна любовна връзка. Може би много избира?

Такова е разбирането на повечето хора. Да, факт! Умните жени избират. И все пак, защо тези дами по-трудно намират любовта?

Мъжете се страхуват от умни жени

Нека си го кажем. Секси на теория, но заплаха за сериозни взаимоотношения. Много мъже предпочитат по-глупавата жена пред тази, която ги превъзхожда или конкурира по интелект. Не само заради това, че искат да са водещи в двойката, но една умна жена би създавала в даден момент повече проблеми от не толкова умната.

Това правило разбира се не важи за всички мъже, защото интелигентните и успели господа предпочитат да рискуват с умни жени.

Знаят какво искат в любовта

Интелигентните жени не се срещат със случайни мъже. За жалост това много стеснява възможността да започнат връзка, защото Той често може да се окаже това, което не търсят.

Не се страхуват да бъдат сами

Умните жени знаят какво искат от живота. Знаят, че е важно да останат верни на себе си и рядко биха се жертвали във връзка с неподходящ партньор. Не са водени от страха, че могат да останат твърде дълго време необвързани, а са щастливи сами със себе си.

Могат да бъдат смущаващи за мъжете

Интелигентните дами не се страхуват от това да изразят своята позиция и мнение Това в повечето случаи е трудно за преглъщане от представителите на силния пол, които в наши дни сякаш все по-често се страхуват от емоционално силните жени.

Имат амбиции

Умните жени обикновено имат дългосрочни амбиции за себе си. Искат да се развиват. Рядко обаче срещат подкрепата на половинката си. Мъжете или не искат жената до тях да бъде по-успяла или да са наравно успешни, или знаят, че амбициите ѝ могат да направят по-трудна връзката им в даден момент.

Знаят, че привличането е само половината от битката за любовта

Физическото привличане е важен аспект, когато търсим половинка. Но умните жени знаят, че привличането обикновено трае кратко и това, което се крие под него може да бъде силно разочароващо.

Свързани статии

За тях любовта е интимност, доверие, комуникация, битка, която е отвъд сексуалното привличане. Когато открият, че под физическото привличане няма човек, който да се гордее с тях, да ги оценява като личности и жени, те просто напускат тези взаимоотношения.

Нямат време

Едно от най-честите оправдания на интелигентните жени за това, че на този етап нямат сериозна връзка е, че не разполагат с достатъчно време за срещи. Те имат куп други важни ангажименти, които са приоритетни пред срещите и запознанствата. Кариера, пътувания, хобита, курсове за развитие на личността и т. н.

Снимка:outnow.ch

Коментирай