Не обичате конфликтите във връзки, често ги избягвате, а и взаимоотношенията ви не продължават кой знае колко дълго. Как бихте определили себе си в любовта? Дали не спадате към хората, които въпреки флиртовете и любовните истории са сингъл? Вижте няколко сигурни признака, че сте от тях.

Вие сте сингъл в сърцето си

Психолозите казват, че когато някой е сингъл в сърцето си, той се радва на реалността, в която е. Просто има хора, които по природа са такива. Понякога създават романтични връзки, но не са склонни на дълготрайни партньорства. Идеята да създадат семейство не ги кара да се чувстват комфортно и предпочитат кратките партньорства.

Самостоятелни сте

Друг знак, който подсказва, че вие се чувствате по-добре сингъл е това, че не само разчитате на собствената си сила и се сблъсквате с предизвикателствата на живота, но обожавате да го правите. Когато човек се чувства силен, защото животът е в ръцете му, самочувствието му бързо расте.

Обикновено в една връзка очакваме половинката да ни бъде подкрепа, да ни дава сила, да помага в разрешаването на проблемите. Не така стоят нещата за хората, които някъде дълбоко в себе си предпочитат да са сингъл.

Искате си свободата

Ако сте преживели любовна връзка, в която свободата на личността ви е била застрашена и ограничена по някакъв начин, това без съмнение е причина вие да предпочитате да сте необвързани.

Някои хора просто искат да разполагат с лукса на времето, което имат, да ръководят сами живота си, да се насладят на свободата. Страхът, че следващата любов може да им отнеме тази независимост ги кара да изберат статус „сингъл“.

Страхувате се, че ще пропуснете нещо по-добро

Често ли се колебаете в избора на дълготраен партньор? Страх ви е, че може би някъде там ви чака нещо наистина по-добро и подходящо за вас...

Още по темата

Не спирате да търсите, затова не се обвързвате сериозно или просто пропускате възможности за създаване и на мимолетни взаимоотношения? Няма съмнение, че дълбоко в себе си сте личност от тип сингъл. Това не значи, че в даден момент няма да отдадете сърцето и душата си на някого.

Не приемате нищо по-малко от перфектното

Известно ви е, че съвършенството не съществува, но това не ви обезсърчава да продължавате да го търсите.

Въпреки че дълбоко в себе си знаете, че няма да намерите идеалния партньор, не се отказвате да търсите този, който би покрил критериите ви. Ето защо предпочитате да бъдете сами, вместо да имате несъвършен партньор.