Интимно

Плюсовете на връзката от разстояние

Защо е по-добре да сме далеч един от друг?

17.06.2017г. / 13 10ч.
Аз жената
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Много двойки в днешно време живеят далеч един от друг, а причините за връзката от разстояние могат да са най-различни. Понякога тази раздяла се налага заради професионални или лични ангажименти, но едно е сигурно – такава любов оцелява трудно!

Мисълта за хилядите километри, които ни делят от любимия човек, е безкрайно болезнена. Страхът от наближаващата раздяла нахлува ненадейно в съзнанието ни. Той има способността да помрачи най-слънчевия ни ден и най-топлите ни чувства един към друг. Напиращото в гърдите съмнение, когато сме разделени, също измества обичта и се превръща във враг номер едно на жената.

Цялата тази тревожна суматоха е излишна. Отрицателната нагласа не би помогнала за бъдещето на връзката от разстояние. Точно обратното! Страховете, съмнението и липсата на доверие бързо могат да доведат до разпада на любовта в действителност. А дали изобщо се замисляме, че хилядите километри, прекарани далеч от любимия човек, може да са еквивалент на хиляди преимущества?

Какво ще стане, ако погледнем на връзката от разстояние от друг ъгъл... От ъгъла на плюсовете, които притежава тя.

Ето няколко предимства:

Не си омръзваме лесно

Хубаво е да прекарваме време с партньорите си. Но има двойки, които непрестанно са заедно, сякаш не могат да дишат един без друг. Това, рано или късно, се изхабява и в определен момент тези хора започват да не се „дишат помежду си“. Влюбените, които обаче нямат честата възможност да споделят сладките моменти, по-рядко си омръзват. Тяхната обич се съхранява истинска, каквато трябва да бъде.

20 мъдри мисли за любовта на Петър Дънов

По-голям копнеж

Казват, че: „невижданите очи се забравят“, но невинаги е така. Понякога, колкото по-дълго време не си виждал някого, толкова по-нетърпелив си да го зърнеш отново. А щом часът на чаканата среща настъпи... сърцето ту спира да бие, ту започва лудо да препуска.

Ежедневните срещи между влюбените водят не само до омръзване, но и до недооценяване на човека. В определен момент започваме да приемаме другия за даденост. Жената остава сляпа за милите жестове, които партньорът ѝ прави, докато са заедно. Ето защо съдбата се намесва. Тя разделя обичащите се с посланието: „Оценявайте се повече!“ Именно тогава дамата си спомня за красивите букети, галантните думи и грижата, с която той я е дарил.

Притча за ревността

Повече свободно време

Свързани статии

С риск да прозвучи леко егоистично, един от плюсовете на любовта от разстояние е, че можем да отделим повече време за любимите си занимания. Когато сме във връзка, искаме или не, трябва да мислим за благоденствието и на двама ни, да отделяме много време за общи занимания. Ако партньорът ни обаче е далеч, за известно време бихме могли да поставим нас и нашите женски потребности на почетното първо място.

Километрите не са важни, ако душата и сърцето мислено отиват на едно и също място. Страх изпитват тези от нас, които не са сигурни в любовта си към другия или... в любовта на другия. Въпросът не е в пътя, който ни разделя, а доколко е истинска тръпката между нас. Защото: „Ако е истинско, времето няма да го изхаби“ (Реймънд Чандлър).

Автор: Доротея Цветанова, стажант в Az-jenata.bg.

Коментирай