Интимно

10 интимни обещания, които да си дадете през новата година

Ще спасят връзката ви

31.12.2018г. / 12 11ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изследванията показват, че да имаш здрава и балансирана връзка доставя най-голямо щастие. Да си обичан значи много повече от това да имаш висока професионална позиция, добро образование, социален статус.

Понякога обаче неглижираме отношенията си във връзката. За да запазите онова щастие, което имате, а често не оценявате, вижте някои интимни обещания, които да си дадете през новата година. Те ще запазят любовта ви!

1. „Ще правя по един добър жест всеки ден.“

Проявата на доброта и отстъпчивост към партньора сплотява и заздравява връзката.

Обещания, които да си дадете в зората на брака

2. „Ще планирам най-малко една вечер заедно в месеца.“

Двойките в дългосрочни връзки се пускат по течението на ежедневието и забравят, че някога са излизали по срещи. Припомнете си този пламък. Уреждайте си срещи навън, за да поддържате искрата и интереса си.

3. „Ще казвам „да“ на секса по-често.“

Не се оправдавайте с главоболие, умора, деца, домакински задължения и други извинения. Просто правете секс.

4. „Ще казвам поне по една шега на партньора си всеки ден.“

Хуморът сближава, чупи бариери, оправя настроение след скандал. Той е истинско лекарство.

5. „Няма да прекъсвам партньора си, когато говори.“

В дългосрочен план това натрупва напрежение и гняв у партньорите. Ако единият се дразни на дългите философски речи на другия и постоянно го прекъсва, това ще избухне в даден момент. Уважавайте се повече.

6. „Ще подновя обещанията си към него.“

Ако сте женени, няма да е лоша идея да си припомните какво сте си обещали в деня на сватбата си. Ако пък не сте, кажете си онова, което винаги сте искали да изразите – защо се обичате, какво очаквате от общото си бъдеще, обещайте си любов и вярност. Простичко е, но помага в отношенията.

Писмо до моето неродено дете: обещанията, които ти давам

7. „Ще опитвам нещо ново с партньора си всеки месец.“

Това е едно страхотно предизвикателство, което оживява и пробужда позаспалите отношения. Ще се почувствате като преродена двойка.

Свързани статии

8. „Ще си организирам редовни срещи с приятелки.“

За да бъде една връзка здрава, всеки от партньорите трябва да има индивидуален социален живот. Това е важно, за да процъфтяват отношенията. Всеки има нужда от време и пространство, за да подиша въздух сам или с приятели.

9. „Ще си говоря с партньора си всеки ден.“

Става дума за истински разговор, а не за това какво ще пазарувате, прибрали ли сте децата от училище или кой колега ви е ядосал в работата. Говорете си за важните неща в живота – онези, които са ви събрали, емоциите, мислите, впечатленията.

10. „Ще търся по една добра черта у партньора си всеки ден.“

Поиграйте на тази игра. Тя е много полезна за преоткриване на любовта. Гледайте за една добродетел в характера на половинката си всеки ден. Записвайте откритията си. Правете това в продължение на месец. Накрая си прочетете взаимно позитивните черти, които сте открили у другия. Ще се изненадате каква дискусия ще предизвикат, а и каква експлозия от любов.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 6 години )
bih iskala s 4ovekut kogoto obi4am i obojavam da mojem da kajem 4e sme na podoben etap v otno6eniata ni.kazvam go bez tulkuvania
отговор Сигнализирай за неуместен коментар