В много отношения мъжете съзряват по-късно от жените. Много от представителите на силния пол са свободолюбиви и не се замислят за сериозността на връзката такава, каквато повечето жени я приемат.

Дори на пръв поглед един мъж да изглежда пораснал, мъжествен, отговорен и зрял, невинаги се оказва така, когато заживеете заедно.

10 знака, че вие сте отровили връзката си

Ако досега сте се съмнявали, че партньорът ви е недорасъл, вижте признаците, които издават именно момчешко поведение и отношение към семейния живот или съжителството на семейни начала.

1. Винаги трябва да разтребвате след него.

Ако се чувствате като негова майка, защото събирате мръсни чорапи, разхвърляни панталони и неизгладени ризи след гаджето си, той определено не е пораснал, за да разбира важността на този иначе на пръв поглед битов навик.

В тийнейджърските си години може да е разхвърлял стаята си, но вече е време да въведе ред не само в стаята си, но и в живота си.

2. Когато се заговори за деца в очите му се чете паника.

Зрелите мъже са готови за деца, още повече ако са влюбени до уши в половинките си. Недораслите момчета обаче се плашат от идеята за такава сериозна отговорност, каквато са децата.

3. Непрекъснато мрънкате за нещо.

Ако в един момент осъзнаете, че всъщност постоянно мрънкате за нещо, правите забележки, напомняте важни неща, повтаряте едно и също и вече започвате да се чувствате като глупачка, която се опитва да възпита мъжа си, значи той е доста незрял.

Признаци, че давате повече във връзката, отколкото получавате

Още по темата

Това ще ви кара да се чувствате все по-разочаровани и безсилни да продължите връзката си. Поемането на пълна отговорност изглежда сякаш никога няма да се случи и това наистина действа отчайващо.

4. Той избягва сериозните разговори.

Когато заговорите за някаква крачка напред в отношенията ви, партньорът ви все намира начин да излезе от ситуацията. Избягва въпросите за поемане на отговорност, не желае да говори за това да се изнесете заедно (ако още не сте), не иска да се среща с близките ви – изобщо, от поведението му личи, че последното, което иска е да се обвърже в истинския смисъл на думата.

5. Интересите и приятелствата му носят атмосферата на училището.

Основен признак на порастването и зрелостта е надграждането на интересите и социалните контакти. Ако вашият партньор си е останал на ниво общуване със съучениците и шляенето по барове и кафенета, то той никак не е пораснал все още.