Интимно

6 причини жените да напускат мъжете, които обичат

Труден избор

20.10.2020г. / 11 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Връзките понякога са трудни. Взаимоотношенията с партньора невинаги вървят в хармония. Често в представите на единия нещата изглеждат лъжливо и въображаемо. Иска ни се нещата да вървят по начина, който си представяме, но с времето разбираме, че не е така.

Това е само една от причините, поради които жените напускат мъжете, които обичат. Решението е трудно, но понякога е най-доброто, което може да се направи, въпреки любовта.

Кои са останалите причини, които тласкат една жена към това решение?

  • Вече нямате нищо общо

С годините, а понякога и само с месеците осъзнаваме, че общите желания, мечти за бъдещето и цели в живота, които сме имали, вече се разминават. Когато една жена интуитивно усети, че този момент е настъпил, въпреки любовта си тя е способна да напусне мъжа до себе си.

Уроци, които научаваме от предишни връзки

  • Вече не си говорите 

Разговорите и комуникацията са от огромно значение за жените. За разлика от мъжете, нежният пол има нужда да вербализира чувствата си, да изразява онова, което мисли с думи, да получава същото и от другата страна.

Когато комуникацията липсва, изчезнала е или никога не я имало, връзката започва да губи своите нюанси.

  • Партньорът ви е станал прекалено егоистичен

В определени ситуации си личи дали партньорът ви е склонен да пренебрегва себе си в името на общото благо или предпочита да постави своите интереси на първо място. При някои двойки се случва все единият от партньорите да прави компромиси, да пренебрегва себе си, да се съгласява.

Тези крайности с времето се натрупват и дори най-търпеливият човек губи желание да продължава. Това е една от често срещаните причини жените да се оттеглят от връзките си въпреки любовта.

  • Спрели сте да правите секс

Сексът е всичко. Колкото и да не искат някои двойки да си го признаят, колкото и да се стараят да се самоубедят, че връзката им е на по-високо духовно ниво и е преминала границата на плътското, това просто не е вярно. Ако във връзката няма секс, то няма и връзка.

Пагубни правила за връзките, които ги съсипват

  • Усещате несигурност 

Несигурността може да се появи по много причини – липса на добро финансово състояние, липса на доверие, съмнения относно верността на партньора и още много други.

  • Не си давате никакво свободно пространство 

Някои партньори правят огромната грешка да се задушават взаимно. За да съществува хармонично една връзка е необходимо партньорите да съжителстват като едно цяло и едновременно с това да се отделят за известно време един от друг.

Това означава да имате свободно време поотделно да се видите с приятели, да посетите близки, да спортувате или да отидете на пътешествие.