Интимно

Признаци, които разкриват кой може да ни изневери

Високите или ниски мъже изневеряват

06.11.2018г. / 13 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изневярата винаги боли, когато бива разкрита. Изневеряваме, изневеряват ни, а следващите ни взаимоотношения неизменно биват белязани по един или друг начин от изневярата. Можем ли да се предпазим от нея и има ли знаци, които биха ни подсказали, че партньорът ни е склонен към любовни измами?

В следващите редове споделяме някои резултати от проучвания. Не забравяйте, че това все пак са статистически данни, изневярата е личен избор.

Предишни изневери

Според учените, има редица фактори, които могат да повлияят на поведението ни в любовните отношения, а предишните изневери са един от тях. Хората, които са създали нова връзка, но са изневерявали на предишния си партньор, най-вероятно няма да бъдат верни и в новите си взаимоотношения. Обикновено те не оценяват връзките си и са готови отново да се оставят на изкушението.

Висока позиция

Личностите, които заемат по-висока позиция в служебната йерархия, без значение от какъв пол са, оказва се са по-податливи на изневери. Това заключение е направено от учени от университета в Тилбург. Според психолозите, хората на лидерски позиции са по-уверени в себе си, лесно комуникират с противоположния пол, не се страхуват да бъдат сами.

Как да устоите на чувства към друг мъж, ако вече имате партньор

Липса на власт и самочувствие

Интересно проучване показва, че мъжете, които печелят по-малко от партньорките си и не заемат престижни работни места, са по-склонни към изневяра. Това е така, защото такива мъже се чувстват застрашени и са склонни да покажат своята мъжественост по друг начин. Разбира се има и изключения.

Ако безименният пръст е по-дълъг от показалеца

Учени от Университета в Оксфорд са провели проучване сред 600 души, на които са били измерени дължините на показалците и безименните пръсти. В резултат на това, установяват, че колкото по-къс е показалецът спрямо безименния, толкова по-високо е нивото на тестостерон, което се формира още в утробата. Това важи и за двата пола.

От предишни проучвания изследователите вече са знаели, че по-високите нива на феталния тестостерон могат да бъдат свързани с по-голяма свобода в интимни връзки. Разбира се, това не е точен знак. От друга страна, ако дължините на тези два пръста са приблизително еднакви, по-малко вероятно е партньорът да изневери.

Според зодията: Какво мъжете намират за привлекателно и отблъскващо?

Възраст 29, 39, 49 години за мъжете

Според проучване, в което обект на учените са били сайтове за запознанства, мъжете на възраст 29, 39 и 49 са по-склонни да водят паралелни взаимоотношения от мъжете на друга възраст. Психолозите обясняват това с факта, че всяка от тези възрасти е нова граница или определен крайъгълен камък в живота, който обикновено е свързван със сериозни промени. Желанието за промяна е по-голямо, включително и в леглото, като е възможно да има и възрастови кризи, които да тласнат мъжа към изневяра.

Ръст при мъжете

Високите мъже са по-малко верни на половинките си и учените смятат, че това се дължи на тяхното самочувствие, което донякъде се дължи на високия им ръст и убедеността им, че са достатъчно привлекателни.

Свързани статии

Повечето дами предпочитат високи мъже за партньори. От друга страна, мъжете с по-нисък ръст често се сравняват с по-високите и тъй като се стремят да намерят подходяща половинка, са по-склонни да бъдат верни, за да запазят взаимоотношенията си.

Високо IQ

Мъжете и жените с по-висок коефициент на интелигентност е по-вероятно да изневерят на половинката си, защото обикновено са по-привлекателни и имат по-голяма финансова независимост от по-малко интелигентните хора. Въпреки че много хора вярват, че интелигентните се придържат към един партньор, всъщност умните личности знаят как да водят паралелни връзки, ако решат да изневерят на партньорите си.

По материали от adme.ru

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )
2 rate up comment 4 rate down comment
.... ( преди 5 години )
mujut , kogoto obojavam i obi4am ne e s misleneto koga i kak da izneveriava. kazvam go za6toto garantiram za nego kato 4ovek , poznavam go . govoria bez tulkuvania
отговор Сигнализирай за неуместен коментар