Интимно

Как да приключите с достойнство зле протичаща среща

Когато сте на среща с човек, с когото знаете, че нямате бъдеще

15.12.2018г. / 06 29ч.
Нина Иванова
Снимка: istock

Снимка: istock

На всеки му се е случвало поне веднъж (а на някои и много пъти), да е бил на среща, която не протича според очакванията. Да, на снимка той/тя е изглеждал добре, когато сте си писали или говорили, всичко е било нормално, но щом се видите и седнете да поговорите на по чаша кафе или вино, вие вече знаете, че това не е човекът на живота ви. Това е интуитивно усещане, което дори невинаги има точно обяснение, просто го знаете. И какво да правите в този момент?

На среща сте, а знаете, че бъдеще за вас като двойка няма да има. Тогава как да излезете с достойнство от тази не добре преминаваща среща и да се спасите, без да давате празни надежди. Няколко съвета от нас:

Приемете съдбата си

Вече сте усетили по време на срещата, че нещата не се получават, но така или иначе сте там. Приемете ситуацията, изтърпете я и изчакайте благоприлично да мине известно време, преди да си тръгнете. Дори и нищо да не се получи между вас като двойка, срещу вас стои друго човешко същество и все пак може да е полезен контактът с него, без да се стига до интимност.

>> Не се срещаме случайно - 5 типа космически връзки <<

Не флиртувайте, а говорете добронамерено

Внимавайте със смесените сигнали, ако излъчвате такива. Вие вече сте наясно, че този човек определено не е вашата половинка, но ако прекалите с дружелюбността, може да го заблудите, че флиртувате и това да доведе до нежелано усложняване. Бъдете приятелски настроени, но веднага установете дистанция за интимни и по-лични теми.

Пригответе си добро извинение

Пийте питието си със същата бързина, с която и човекът, с когото сте на среща. Не бихте искали да ги изпиете по различно време, така че да оставите вратичка за втора поръчка на питиета и да удължите агонията. Ако той/тя почти е изпил питието си и вие отпийте, но си оставете няколко последни глътки, след което отидете до тоалетната. Това ще ви даде възможност да си приберете нещата, да си съберете мислите, да си приготвите пари за сметката, в случай, че той не предложи да я поеме. След като се върнете, може да не сядате, а да останете прави и да кажете: „Беше ми много приятно, но трябва да вървя“. В идеалния вариант вие сте много силна личност, която няма нужда от фалшиви оправдания за ранното си тръгване, но ако все пак усетите нужда, имайте едно такова наум. Може да използвате следните класически извинения:

„Всъщност имам доста работа, която трябва да довърша щом се прибера.“

„Не нося много на алкохол. Ако изпия още една чаша, ще ми стане лошо.“

„Трябва да изведа кучето на сестра ми, защото не е в града.“

>> Типове поведение, които привличат мъжете най-много <<

Настройте се за успех, но не на всяка цена

Когато отивате на среща е добре да сте с положителна нагласа, да се настроите за приятно изживяване. Това е много важен елемент от цялото преживяване да излезете с непознат човек. Но усетите ли, че срещата не преминава според очакванията ви, не стойте прекалено дълго. Винаги имайте 10 лева подръка, които ще ви стигнат, ако сте още на първото питие и усетите, че нещата не се получават. Оставяте банкнотата без много обяснения и тръгвате.

Дръжте на думите си

Това е много важна част от срещата ви, а именно да не се оттегляте от думите си и да се придържате към вече казаното. Ако сте показали с думите и жестовете си, че няма да има развитие след срещата, останете на тази позиция и до края на вечерта. Не се размеквайте от чаша вино или две, защото това ще ви изиграе лоша шега и ще се чудите после как да се разделите безпроблемно. 

>> ТЕСТ: С коя зодия ще е вашата идеална среща? <<

Тръгнете си отделно

Възползвайте се от момента, пуснете лека усмивка и се сбогувайте набързо, така че да не дадете възможност да тръгне с вас или да ви изпраща. Ако се задържите прекалено дълго при сбогуването, това може да му даде време да предложи да ви изпрати и нещата да станат по-сериозни. Затова не прекалявайте с приказките на финала, бъдете по-кратки, стегнати и тръгнете бързо.

Коментирай