Интимно

5 неща, които да не казвате на приятелите си без партньор

Фразите, които хората без връзка не понасят да чуват, най-вече от близкото си обкръжение

20.12.2018г. / 09 24ч.
Нина Иванова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едни от най-неприятните моменти за хората, които са без връзка, са тези, в които биват подлагани на разпит защо нямат партньор. Много често хората не съобразяват, че могат с въпросите си да обидят другите, дори и да не са имали подобно намерение. Колкото и близки да чувствате вашите приятели, добре е да избегнете някои фрази в общуването си, за да не ги засегнете. Вижте някои от най-досадните и дразнещи изрази, които побъркват хората без партньор.

„Нека те запозная с мой приятел/колега/братовчед“

Това предложение е сред най-обидните фрази, които може да отправите към вашия приятел или познат. Колкото и да сте добронамерени, не забравяйте, че всеки човек има достойнство и то бива накърнено, когато се отнесете така снизходително.

>> Как се превеждат най-честите мъжки изрази <<

„Сигурно не се опитваш да си намериш приятел/приятелка“

Подобно обвинително заключение е наистина обидно, независимо дали го казвате на най-близкия си приятел или на някой познат. Обвинението, че приятелят ви не полага достатъчно усилия, за да си намери партньор, с право ще засегне чувствата му.

„Как може да нямаш гадже? Толкова си готин/готина!“

Сериозно ли? Само готините ли са щастливи в любовта? Това изумление във въпроса ви също действа обезкуражаващо и дори обидно на човека, на когото го казвате. Независимо от външния вид или пък характера, понякога любовните връзки просто не се получават и да съдите по тях за личния живот на вашите приятели е грешно и с право могат да ви се разсърдят.

>> Да се срещаш с човек от твоята зодия може да е доста трудно <<

„Не се притеснявай, скоро ще си намериш някого“

Ако правим класация на най-неуместните коментари по отношение на любовния живот на другите, тази фраза ще е на челно място. Обидно е да се обръщате така към вашите приятели, сякаш ако нямат партньор, животът е приключил или това е огромен повод за притеснение. Да, най-вероятно е приятелят ви да не е щастлив от самотното си положение, но все пак това не е повод за драми. Животът е прекрасен и ако сте истински приятели, избягвайте да правите подобни коментари пред другите.

„Време ти е за сватба и деца, оглеждай се“

Ваша приятелка наближава 40 години и изведнъж това става причина да ѝ кажете подобно нещо. Такава фраза не само, че няма да ѝ подейства мотивиращо, а напротив, ще я озлоби срещу вас и ще се почувства зле. А вашето намерение със сигурност не е било да я нараните, нали? Затова изтрийте подобен род реплики от репертоара си и бъдете добър приятел, който изслушва и проявява разбиране, а не дава безсмислени препоръки и безполезни, дори обидни съвети.

>> Кои са 7-те вида любов според психолозите <<

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )