Интимно

7 въпроса, които да зададете на половинката си през първата година

Изяснете тези теми навреме

08.08.2019г. / 12 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако нямате време за губене и искате най-после да създадете трайна и пълноценна връзка, тогава задължително попитайте партньора си за някои неща още през първата година от връзката ви. Така ще ви е по-лесно и на двамата да решите дали между вас ще се получи или различията са прекалено непреодолими. Ето и най-важните от тях.

7 неща, които трябва да жертвате за една връзка>>>

„Как си представяш връзката?“

Всеки човек има индивидуални стандарти за това как иска връзките му да протичат. Ако си прекарвате страхотно и сте влюбени един в друг, обаче имате различни изисквания към връзката си, нещата може и да не се получат в дългосрочен план. Вие искате стабилна връзка, а той е ОК с полигамните връзки – това, например, не е добра комбинация.

„Как се справяш с парите?“

Финансовите въпроси са най-горещата точка в почти всяка връзка. Неразбирателствата по отношение на харченето и печеленето на пари са най-честата причина за раздели и разводи, затова е добре да го обсъдите навреме.

„Как ще си поделим домашните задължения?“

През първата година в повечето случаи двойките не са готови да заживеят заедно. Този момент обикновено идва след това. Със заживяването заедно идват и проблемите, свързани с различните разбирания за поддържане на домакинството. Ако единият партньор се занимава с почистването и купуването на всичко необходимо за дома, а другият е само консуматор, нещата ще се влошат доста бързо. Поговорете за ролята на всеки от вас в дома, за да предотвратите конфликти.

Разликите между любовта и отровната връзка>>>

„Колко близък си с приятелите и семейството си?“

Тук също могат да се появят различия, които да помрачат щастието във връзката. Ако единият партньор е много близък със семейството си, а другият не, това може да предизвика ревност или нежелание за често прекарване на време с роднините и приятелите само на единия партньор. Когато и двамата пък са близки със семействата си, прекарването на празниците заедно може да се окаже трудност.

„Как се справяш с емоциите си?“

Най-сложно е овладяването на гнева, разочарованието, негативните емоции. В моменти на трудност човек може да покаже неподозирана страна от характера си. За да сте подготвени, поговорете и на тази тема.

„Как показваш любовта си?“

Въпросът звучи малко лексиконски, но можете да го зададете по-завоалирано по време на разговорите си, в които все още се опознавате. Добре е да знаете какво да очаквате и да разчитате знаците по правилния начин.

Стъпки, които трябва да направите преди нова връзка>>>

„Как ще обсъждаме важните теми?“

За да намирате конструктивен начин за решаване на проблеми и житейски ситуации, открийте начин да комуникирате правилно. Създайте правила. Поговорете за това как си представяте взаимното постигане на консенсуси. Определете кои са приоритетите ви във връзката и поотделно.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )
purvo tova sum kazala samo na edin 4ovek- lice v lice a ne tuk v neta obsujdam podobni temi , i go 4akam ciala ve4nost tozi 4ovek da se poiavi , i mnogo da vnimava s emociite mi togava
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време