Интимно

Знаци, че партньорът ви си играе с емоциите ви

Вие сте неговият терапевт

02.09.2019г. / 06 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сме влюбени, често правим компромиси. Без някои от тях, връзката не би могла да се развие. Има и такива, които са в наша вреда, защото са ясен знак, че партньорът ни манипулира, а ние сякаш не забелязваме или си затваряме очите. Дали вашият манипулира емоциите ви? Вижте няколко червени флагчета. 

Няма време за вашето мнение 

В една връзка е нормално партньорите да споделят своето мнение, да се изслушват. Така ли е във вашата? Срещате ли разбиране, подкрепа, насърчава ли половинката вашите идеи, решения? Ако любимият човек предпочита да бъде той изслушван и сякаш неглижира винаги това, което имате да му споделите, очевидно не се интересува от емоциите ви. 

6 знака, че сте обсебени от връзката си

“Не“ не се приема като отговор

Да се научим да казваме „не“ е от решаващо значение за нас. Така определяме граници, грижим за своите нужди, не неглижираме желанията си. На някои хора им отнема повече време да се научат да казват „не“, когато не желаят да се съгласят или направят нещо. Когато половинката ви не приема отказа ви като отговор, това показва контролиращата страна във връзката ви. Разбира се, те не осъзнават, че действието им в крайна сметка ще наруши стабилността на отношенията ви.

10 неща, за които не трябва да говорите на първа среща

Използва всякакви методи да ви ограничи

Контролиращият партньор, който манипулира емоциите на половинката си, иска да управлява във всеки момент. Например, искате да се видите с приятелки, с близки, да посетите курс и т.н... За него няма пречки. Той може да ползва дори неагресивен начин да ви спре, без значение, че това може да ви нарани. Контролиращият партньор, който си играе с емоциите на другия, често вменява и чувство за вина. 

Защо е по-добре да сте първо приятели, а чак след това двойка?

Той е емоционално недостъпен 

Да бъде някой емоционално достъпен, означава да споделя, да бъде добър комуникатор, да зачита личното пространство, да е там в труден момент, дори когато помощта му не е потърсена, да присъства в живота на любимия човек. 

Свързани статии

От друга страна, емоционално недостъпният се държи противоположно на всичко изброено. Той е напълно незаинтересован, независимо дали сте депресирани, щастливи, не ви допуска до неговия вътрешен свят, защото вие не сте в приоритетите му. 

Вие сте неговият терапевт 

Вашият партньор не само, че не е винаги до вас, когато се нуждаете от него, но очаква  вие да сте там във всеки момент на нужда. И няма значение дали вие се чувствате зле, уморени, трябва да сте там за него. Това е ясен знак, че емоциите ви са манипулирани, защото той смята, че е единственият важен човек във връзката ви. 

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 4 години )