Нездравословни черти могат да се открият във всяка връзка. Понякога партньорите се вглъбяват прекалено в собствените си желания и пренебрегват тези на половинките си. Често срещана грешка, която много от нас правят, е стремежът към променяне на партньора – извайването му такъв, какъвто искаме да бъде, а не какъвто е. Това, може би, е и една от най-честите причини за неуспех във връзките. 

И въпреки че е човешко да допускаме тези и още много други грешки, все пак има неща, които един добър, любящ и всеотдаен партньор не би поискал от половинката си. 

Признаци, че партньорът ви не е подходящ за вас>>>

Ако вашият партньор обаче ги иска от вас, време е да си вървите. Ако останете, това може да отрови щастието ви. 

Притиска ви да направите голяма промяна в живота си 

Коментари за прическата ви, за някоя неподходяща дреха са напълно приемливи. Партньорът ви може да иска подобни маловажни промени от вас. Но ако ви притиска да променяте работата си, религията си, образованието си, вярванията си, възгледите си или ви притиска да имате дете без да сте готови, това са неща, с които не можете и не трябва да се примирявате. 

Притиска ви да му дадете паролата за телефона си 

Очевидно той или тя иска да следи всичко, което правите. Няма ви доверие и търси в какво да ви обвини. Вероятността самият ви партньор да има задни мисли е доста голяма. Затова и ви подозира в изневери и други измами. 

Иска всичко да е 50 на 50

В нито една връзка или брак разделението на задълженията, финансите и отговорностите не е напълно равно. В хармоничните отношения партньорите се научават да правят компромиси и да отстъпват. Това е ключът към щастието. Пресмятането и претеглянето дали не се е прецакал прави партньора ви наистина токсичен за вас. 

Знаци, че партньорът не ви уважава>>>

Кара ви да неглижирате неговите изневери 

Ако партньорът ви ви следи изкъсо да не би да дръзнете да го мамите, но самият той го прави, това е знак да прекратите връзката си. Още по-малко право има да се отнася с пренебрежение към вашите упреци, ако сте го хванали в изневяра. Партньори с подобно токсично поведение се опитват да убеждават половинките си, че нищо не е станало и че нямат право да се сърдят за такива мимолетни неща.

Още по темата

Да се откажете от работата си 

Някои мъже определят мъжествеността си според това колко пари печелят. Ако вие печелите повече от тях или работата ви е по-престижна от тяхната, и заради това ви притискат да я смените, време е да си вървите. Това е молба, която не е редно и не бива да приемате. Тя е само частица от проявленията на комплексите и несигурностите, които се крият у такива мъже. Те ще отровят живота ви в бъдеще. 

Забранява ви да говорите с някого или за нещо

Един уважаващ и разбиращ партньор не би раздавал забрани, още повече за изразяване на мнение, за разговор с някого или на конкретна тема. Това поведение е токсично и не трябва да го търпите. 

5 неща, които не трябва да споделяте с партньора си>>>

Да не общувате с най-добрата си приятелка 

Приятелките са тези, които виждат нещата отстрани и могат да ни дадат ценен съвет. Ако погледът ви е замъглен от любовта и не можете да прецените дали поведението на партньора ви е нормално, най-добрата ви приятелка определено може. И ако токсичният ви партньор е разбрал това, той ще ви притиска да спрете да общувате с нея. Не го позволявайте. Никой не може и не трябва да ви забранява да виждате приятелите си.